Politička destrukcija Bečićevih Demokrata nas vodi u dodatnu destabilizaciju i na nefer izbore pod DPS uslovima?

7

Sinhronizovano djelovanje Zdravka Krivokapića i Alekse Bečiće je dovelo Crnu Goru i njen ionako krhki demokratski razvoj u ćorsokak. Prvi je sa pozicije premijera potrošio dragocjene mjesece “prve, demokratske vlade“ u sitnom politikantstvu, nastavku pogubnih spoljnih politika Mila Đukanovića, bezočnim napadima na zvaničnu Srbiju i Aleksandra Vučića, protivljenje ulasku Crne Gore u “Otvoreni Balkan“, laganju SPC i Patrijarha povodom potpisivanja Temeljnog ugovora. O nemanju elementarne političke volje da otpočne istorijski posao demontaže kriminalnog DPS sistema pljačke i korupcije da i ne govorimo.

Jedini koji ga je u stopu pratio i tretirao kao svog političkog oca i gurua bio je tadašnji predsjednik Skupštine Aleksa Bečić. Nikoga nije ni čudila činjenica kada je samo par mjeseci od preuzimanja funkcije premijera, Krivokapić zajedno sa njegovim “ekspertima“ otvoreno podržao Bečićevu listu na lokalnim izborima u Nikšiću, a one koji nisu željeli da ga poslušaju stavio na “crnu listu“. Kada su na dvije najvažnije političke funkcije u državi dva politička destruktivca, dvije hodajuće opstrukcije koje su nespremne i nedorasle za istorijski posao ove generacije političara, demokratska javnost i ogromna većina građana je bila s pravom razočarana i zabrinuta za dalji proces demokratizacije Crne Gore.

Ponašanje Bečićevih Demokrata od prošlog petka samo je nastavak destruktivne politike te stranke, nemanja sluha za bilo kakav dogovor, nemanja želje za ljudskim kompromisom koji je nuđen, a koji su oni iz samo njima znanih razloga blokirali. Time su doveli Crnu Goru u još veću zonu političko-bezbjedonosne destabilizacije, a nade u restartovanje odnosa i konsolidaciju demokratskih snaga u zemlji ozbiljno doveli u pitanje. Slobodni građani i javnost željni konačne demontaže DPS sistema i oslobađanja države iz ralja jedne male, ali opasne kriminalne grupe, sa razlogom strahuju i strijepe kuda ide Crna Gora, pa mnogi i s pravom tvrde da se na prvi pogled, nerazumno ponašanje “institucionalnih“ Demokrata i “vaninstitucionalnih“ Krivokapićevih eksperata, u stvari može objasniti jednostavnom činjenicom: sitnim politikanstvom i jeftinom demagogijom kojom se želi što prije uzeti na prvim izborima “veći kolač“ vlasti i poslaničkih mandata.

Takvo nedržavničko ponašanje koje dolazi od onih koji su pokrivali najznačajnije funkcije u državi ne može imati opravdanja. Ova parlamentarna većina je imala i danas ima pun mandat do 2024. godine, pun legitimitet da Crnu Goru izliječi od endemske korupcije i kriminala i stvori pretpostavke za organizaciju prvih demokratskih izbora u istoriji. Danas smo na pragu izlaska na izbore pod DPS pravilima i uslovima, sa “dukljanskim“ i neočišćenim biračkim spiskovima, sa kompletnom kriminalnom infrastrukturom koju Đukanović ima i dalje na raspolaganju i koju će sigurno upregnuti u puni pogon ne bi li se spasio totalnog političkog sloma. A za takvo stanje najveću odgovornost snose bivši premijer, njegovi vajni “eksperti“ i bivši predsjednik Skupštine.

7 Comments
  1. Posmatrač komentariše

    Ko je vjera, a ko je nevjera? Ko je otac, ko je sin, ko je kum? Za novinara istraživača mnogo posla. Blago meni….

  2. Senka komentariše

    Svaka na mjestu!

  3. Nikola komentariše

    Kako nece trcat za Krivim kad mu je sve partijske drugove i njihove familije uhljebio po dubinama i sirinama. Otkad Becic osta bez fotelje izgubise kompas, toliko o njima i kolko ih ne interesuju funkcije.

  4. Bojan komentariše

    A gle đe su se slikali ne bi li koji poen prikupili. Ka da ce ih Srbi glasat.
    BEcic Krivoakpic Spaic i Milatovic na istom zadatku, da nanesu stetu Df, Snp i Uri, samo Dps da sacuvaju.

  5. Milos komentariše

    Zna narod da su Df,Snp i Ura najbolji i da disu kao jedan. Dzabe Becicu sve

  6. Goran komentariše

    borba novinari ne budalite vise nema smisla

  7. Blaga noć komentariše

    Bečić i Krivokapić kao poslednjs linija odbrane DPSa i Mila Đukanovića. Ko je to mogao i pretpostaviti 30. Avgusta 2020. Godine?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.