Bojović: Vratimo se narodu koji je pobijedio 30. avgusta!

0

Poslanik DNP-a i DF-a Dragan Bojović kazao je da je bilo jasnojoš prilikom formiranja manjinske Vlade uz podršku DPS-a da taj eksperiment ne može uspjeti i da su na to od početka ukazivali.

@Ne može se efikasno sprovoditi i održati borba protiv korupcije uz podršku onih koji su decenijama generisali korupciju. Ne može se realizovati proklamovani cilj pomirenja i inkluzivnosti sa onima koji su nas decenijama svađali i dijelili, po svim osnovama: nacionalnim, etničkim, vjerskim. Jedino rješenje, i tada i sada, jeste da se vratimo izbornoj volji građana od 30. avgusta i da se formira Vlada adekvatno podršci koju su građani na izborima dali pobjedničkim koalicijama.To naprosto znači da treba ispoštovati elementarna načela demokratije, koja su uspostavljena vjekovima unazad, a ne iznova sprovoditi nove i nove eksperimente“, kazao je Bojović.

On poziva da konačno uradimo ono što je normalno i da se vratimo demokratskim pravilima.

„Treba da se ostavimo ličnih sujeta, revanšizma, uskopartijskih interesa i vratimo se narodu koji je pobijedio 30. avgusta. DF je i ovog puta sve učinio da se vlast rekonstruiše na tim osnovama i mi ćemo i dalje pozivati partnere iz bivše palamentarne većine od 30. avgusta da se usaglasimo bar u smislu formiranja Vlade koja bi pripremila izbore na svim nivoima“, kazao je Bojović.

DNP i DF neće međutim više pristajati na ucjenjivačke modele, kaže Bojović, niti zadovoljavati bilo čije liderske ambicije.

„Takođe, sa indignacijom odbacujemo medijske spinove i spekulacije po kojima neki neimenovani zapadni diplomate unaprijed isključuju DF iz mogućnosti učešća u vlasti. To zvuči jednako paradoksalno kao kada bismo mi zabranjivali Demokratskoj partiji u Americi ili Socijaldemokratskoj partiji kancelara Šolca u NJemačkoj da čine vlast ili budu dio vlasti, jer nam se ne dopada neki njihov politički stav!? Na takav vid brisanja suvereniteta ni jedan politički subjekt u Crnoj Gori više ne smije pristajati. Ali, ovdje i nije riječ o stavu nekog iz međunarodne zajednice, već o još jednoj podmetačini stvarnih antievropskih i koruptivnih struktura u Crnoj Gori, koje zbog zaštite svojih koruptivnih aktivnosti žele po svaku cijenu iz vlasti da uklone DF, kao svog najžustrijeg i najvećeg protivnika.Tu vrstu manipulacija i izigravanje volje naroda im, međutim, više nikako ne smijemo dozvoliti“, zaključio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.