Perić: DPS došao u situaciju da njihove inicijative ruše Vlade onih kojima je retorička okosnica bila borba protiv DPS-a

0

Član pokreta Preokret i bivši poslanik Srđan Perić, ocijenio je da bi novi politički ogled izvjesno “sagorio” one koji bi ga sprovodili.

”Ne dovodim unaprijed u pitanje bilo čiji kredibilitet za kadrovsko mjesto premijera, ali prihvatanje tog modela je, svjesno ili ne, otvaranje savršenog ulaska u kampanju za novi mandat aktuelnog predsjednika države (Mila Đukanovića)”, rekao je “Vijestima”.

Govoreći o poziciji Đukanovićeve stranke nakon pada Vlade, Perić kaže da je DPS sasvim racionalno prihvatio sve poklone koje su mu dali pobjednici izbora, i da je na kraju došao u situaciju da inicijative koje većinski “nosi”, ruše vlasti kojima je retorička okosnica bila – borba protiv DPS-a.

Toj partiji su, kaže, u ovom periodu jednako prolazile i akcije izbornog inženjeringa, koji je, objašnjava, sproveden izdavajanjem Zete iz Glavnog grada usred izbornog procesa (formiranjem samostalne opštine) i neustavnim odgađanjem lokalnih izbora za oktobar.

”Dvije godine od izbora, imamo ličnu i političku netrpeljivost nekadašnjih saveznika, razaranje izbornog procesa zbog straha većine da bi postala manjina, podijeljenu zajednicu, do pune vladavine prave još je daleko, a ekonomski sistem suštinski zavisi od priliva novca koji je često iz nelegalnih tokova. Dodajmo tome i da smo dobili nove slojeve besmisla u politici, a primjer za to je da ponovo svjedočimo izjavama da svi kao žele izbore, a gotovo svi se nadaju da ih neće biti… U konačnom, šta je sporno da se građani konsultuju šta žele – na biralištima, naravno”, ističe Perić.

Perić kaže da je za ono što su tri koalicije (DF, Demokrate i GP URA) obećavale u predizbornoj kampanji 2020, bila nužna snažna politička vlada koja bi preuzela punu odgovornost.

”Mada je na početku zaličilo da se traži kompromis među tri ideološki raznorodne koalicije, pokazaće se da je ipak dominirala želja da se zagrabi što više političke moći i da se preuzme sistem koji je kreirao DPS, a ne da se demontira i stvori bolji. Ne isključujem da je možda bilo i namjera koje su bile usmjerene prvenstveno ka opštem dobru, ali one su, nažalost, bile zanemarljivo male snage. Fakturu sad plaćaju svi, a ponajviše građani, jer nisu dobili ono za što su gotovo referendumski glasali 2020. godine – demontažu koruptivnog sistema”.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.