Mladi „delfini“ sa Egiptom, „ajkulice” protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva

0

Očekivano su kadeti Srbije upisali pobjedu i u drugom meču na Svjetskom prvenstvu za vaterpoliste u Volosu. Poslije Njemačke (10:4), pala je Portugalija 16:2 (6:0, 4:0, 4:1, 2:1). Srbija je tako osvojila prvo mesto u „H“ grupi i sa Njemačkom nastavlja takmičenje u gornjem domu za plasman od 1. do 16. mjesta. U nastavku takmičenja srpski talenti će igrati sa Egiptom.

Duel sa Portugalijom je bio samo dobar trening. U prve dvije četvrtine agresivnija i motivisanija igra Srbije, da bi u nastavku ritam malo popustio pa je rival izbjegao znatno ubedljiviji poraz.

Srbija je nastupila u sastavu: Dimković, Bodiroga 1, Novaković 4, Krdžalin, Kojić 1, Lazić, Gladović 1, Đokanović 3, Stajić 1, Bošković 1, Krstić 4, Dimić, Savić.

Crnogorski kadeti su danas odmarali. „Ajkulice” su u nedjelju u drugom kolu grupe A na savladale Australiju (14:12), čime su obezbijedile prvo mjesto u grupi, pošto su prvom kolu pobijedile Letoniju sa 22:2.

Izabranici Miodraga Mirovića su nakon današnjeg raspleta u grupi D saznali da će u osmini finala igrati sa Japanom u srijedu od osam sati. Eventualni protivnici u četvrtfinalu „crvenima” će biti selekcije Španije ili Hrvatske.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.