Donald Tramp sahranom bivše supruge na golf terenu, izbjegao plaćanje poreza

0

Donald Tramp navodno je svoju bivšu suprugu Ivanu sahranio na svom golf terenu u Nju Džersiju zbog poreskih olakšica. Američki Vanity Faira navodi da je moguće da je Donald Tramp sahranio Ivanu na svom golf terenu zbog poreske olakšice.

Američki mediji pišu kako su, pod zakonima savezne države Nju Džersi, zemljišta korištena za pokapanje umrlih oslobođena plaćanja niza poreza, između ostalog na nekretnine, nasljeđe i prihode.

Sociološkinja Bruke Harington s Univerziteta Dortmut, autorka knjige o načinima na koji najbogatiji izbjegavaju plaćanje poreza, rekla je da je isprva bila skeptična oko glasina da je Tramp sahranio svoju bivšu suprugu zbog poreskih olakšica, ali da se, istražujući zakone Nju Džersija, uvjerila da oni to zaista omogućuju te kako ne određuju minimalan broj sahrajenih  da bi se olakšice mogle primijeniti.

Ivana Trump umrla je prošlog mjeseca nakon pada niz stepenice, vjerovatno nakon što se onesvijestila. New York Post je još 2017. naveo da je Trump dobio dopuštenje za Ivanin grob u blizini prve rupe na golf igralištu, ali i više grobova koje mogu kupiti svi koji tamo žele počivati.

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.