NVO licemjerstvo: Tei Gorjanc Prelević smeta Temeljni ugovor sa SPC a njen muž sa njima zaključio ugovor o izgradnji objekta na Dorćolu! (FOTO)

3

Tea Gorjanc-Prelević, direktor NVO ”Akcija za ljudska prava” i supruga podgoričkog advokata Dragana Prelevića, među prvima se javno obrušila na Predlog temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske Pravoslavne Crkve.

Primjedbe koje je iznijela u otvorenom obraćanju Vladi Crne Gore nisu bile pravnog karaktera već isključivo u političkoj funkciji. Istup Gorjanc-Prelevićeve protiv Predloga temeljnog ugovora je podstakao Mila Đukanovića da je imenuje kao svog predstavnika u stručni tim za ocjenu ustavnosti i zakonitosti tog akta.

Međutim, Gorjanc-Prelevićeva se potrudila da napravi novi skandal podnoseći ostavku na članstvo u Đukanovićevom timu zbog toga što je Vlada Crne Gore kao nezavisnog pravnog eksperta u svoj stručni tim imenovala poznatog advokata Velibora Markovića.

Istraživački tim portala IN4S i ovom prilikom javnosti ekskluzivno predočava licemjerje koje je iznjedrila trodecenijska vladavina Mila Đukanovića i DPS.

Foto: IN4S

 

Portal IN4S je ekskluzivno došao do dokaza iz kojih se vidi da je suprug Tee Gorjanc Prelević – Dragan Prelević za vreme blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Irineja sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom – Patrijaršijom srpskom i još 8 pravnih i fizičkih lica zaključio ugovor o zajedničkoj izgradnji poslovno-stambenog objekta pod nazivom ”Dorćol centar” u ulici Cara Dušana na Dorćolu površine skoro 30 hiljada kvadratnih metara. Objekat se nalazi na oko 400 metara od centra Knez Mihailove ulice, a cijena po kvadratu na ovoj lokaciji kreće se više hiljada evra.

Prelevićima u vrijeme zaključivanja ugovora o izgradnji nisu smetale izjave Patrijarha Irineja u kojima je položaj Srba u Crnoj Gori uporedio sa položajem Srba u NDH.

Foto: IN4S

 

Ugovor o izgradnji sa SPC na elitnoj lokaciji u centru Beograda Prelevićima nije smetao kao što Tei Gorjanc-Prelević danas smeta Temeljni ugovor.

Izgradnja ogromnog poslovno-stambenog objekta je započeta 19. juna 2020. godine, a završetak radova je planiran za 2022. godinu. Na građevinskoj tabli ispred poslovno-stambenog objekta u izgradnji, u svojstvu jednog od investitora, kao četvrto po redu stoji i ime Dragana Prelevića, supruga Tee Gorjanc-Prelević.

Prema Ugovoru o diobi, koji, takođe, ima preambulu, Draganu Preleviću i njegovoj supruzi pripada 8 stanova od kojih su 2 penthausa ukupne površine 1362 kvadratna metra.

Penthausi su površine 299 i 633 kvadratna metra. Osim toga, ovom bračnom paru boraca za ljudska prava, a, kako vidimo i boraca za kvadrate, pripada i 3 poslovna prostora površine 1692 kvadratna metra. Dalje, pripada im i 20 garažnih mjesta na skoro 300 kvadratnih metara. Porodica predsjednice Akcije za ljudska prava će u ”okupatorskoj Srbiji” uskoro biti uknjižena na preko 3300 kvadratnih metara nekretnina višemilionske vrijednosti.

I dok Tea Gorjanc-Prelević u korist Mila Đukanovića i Raška Konjevića napada Predlog temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske Pravoslavne Crkve dotle se na nekretninama njene porodice u centru Beograda izvode završni radovi. Kao što se vidi, Gorjanc-Prelevićevoj kao dobitnici i korisnici brojnih međunarodnih donacija ne smeta građevinski ugovor u Srbiji, ali joj smeta Temeljni ugovor u Crnoj Gori. ”LJubav” prema Crnoj Gori i ljudskim pravima svoj biznis epilog ima u Republici Srbiji.

(IN4S)

3 Comments
  1. TUTINAC komentariše

    SRBI SU BILI I OSTALI NAJVECI LAKOVERNICI DA NE KAZEM BUDALE TOKOM CITAVE SVOJE ISTORIJE

  2. PERO komentariše

    Dragan Prelevic je sin bivseg nacelnika policije u PG takodje kasnije advokata.

    Dragan je jedan od advokata koji „zavrsava“ presude sa odredjenim sudijama zavisno od toga koliki platite.
    U praksi to znaci vise para date i dobijete manju kaznu.
    To je nacin na koji je stekao veliki novac za „ulaganje“ u nekretnine
    On nema nikakvog poridicnog nasledstva da bi moga baratati tolikom sumom novca i ulagati u nekretnine.
    Njegova supruga nije slucajno ovo uradila
    Odbijanjem da ti uradi ona bi svom suprugu bukvalno unistila biznis koji on ima sa sudijama

  3. Sparta komentariše

    Milova pionirka…mrzi sve po potrebi…zavisi koliko je plaćena…Veoma loša žena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.