Dubljević: Trijumf kolektiva, ima potencijala za A selekciju, mnogo toga zavisi od klubova

0

Košarkaški savez Crne Gore slavi bronzanu medalju mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu. „Crveni“ su u poslednjem meču na turniru u Podgorici savladali Izrael (86:77) i popeli se na pobjedničko postolje.

Veliki rezultat. Završili smo sinoć sa obavezama oko pola dva, nismo išli na jutarnji trening. Imali smo malo vemena za odmor i pripremu utakmice sa Izraelom. U 16 sati smo morali da budemo u „Bemaks arena”.  Ovo nam je bila sedma utakmica prvenstva, a svaka je bila značajna, nakon startnog poraza od Poljske. Bila je velika borba s Turskom, zatim Njemačka, pa Češka u osmini finala. Hrvatsku smo savladali u četvrtfinalu. Zatim težak poraz za nas sinoć, bez obzira što je Litvanija vrhunska ekipa. Bili smo i protiv njih blizu pobjede. Ekipe koje nemaju karakter i veliki kvalitet ne mogu da se vrate i dobiju na ovakav način nakon takvog poraza. Evindentan je bio umor i kod Izraela. Samo najbolji su ovdje”, rekao je selektor mlade reprezentacije Crne Gore, Dušan Dubljević.

Nikšićanin se zahvalio pubici, a potom kazao da ovaj tim posjeduje veliki potencijal.

Ponavljam. Bilo je mnogo teško poslije prve dvije utakmice. Na kraju smo zasluženo slavili. Ovo je pobjeda ekipa, kolektiva, ovo ne može da napravi individualac. Sedam igrača iz ovog sastava ima pravo nastupa i sledeće godine za mladu reprezentaciju. Ne samo to, nadam se da će ovdje biti potencijala sa A selekciju. Dosta zavisi koliko će se razvijati u klubovima. Nadam da da će im klobovi dati bolji status i da će doći još bolji naredne godine“, dodao je Dubljević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.