Crna Gora uspješnija od Srbije na startu Svjetske lige: Presudila „petarda” u drugoj četvrtini

0

Vaterpolisti Crne Gore savladali su Srbiju 16:8 u prvom kolu B grupe Superfinala Svjetske lige.

Izabranici Vladimira Gojkovića su se bolje snašli u atipičnom ambijentu, sa prigušenim svijetlima, koji je više podsjećao na noćni klub nego li na poprište neke sportske manifestacije. Odličan je bio Petar Tešanović na golu, napad predvođen Markom Mršićem siguran, pa su „crveni” odmah poveli 3:1. „Delfini” su izjednačili na 3:3 do kraja prve četvrtine, a ključan momenat se desio na startu drugog perioda kada je Tešanović odbranio peterac Marku Raduloviću za potpuni preokret.

Presuda je pala upravo u drugoj dionici, kada je Crna Gora serijom 5:0 riješila pitanje pobjednika.

Najvećih devet golova razlike Gojkovićevi momci su imali na ulasku u poslednji minut, nakon gola Uroša Čučkovića (16:17).

Za igrača utakmice proglašen je šestostruki strijelac Marko Mršić. Konstantin Averka je postigao tri, a Čučković i Bogdan Đurđić po dva gola. U listu strijelaca su se upisali još Stefan Vidović, Vladan Spaić i Dušan Banićević. Tešanović je sakupio čak 11 odbrana.

U redovima Srbije su jedino Martinović i Stojanović postigli po dva gola.

Vaterpolisti Crne Gore i Srbije su u Strazbur doputovali sa kombinovanim sastavima, kao i svjetski prvak Španija, sa kojim će „delfini” igrati u subotu od 16 sati. Dva sata ranije sastaće se Crna Gora i Australija.

Rezultati: Grupa A – 1. kolo: Italija – Kanada 17:5, Francuska – SAD (20); 2. kolo (subota): SAD – Kanada (18), Italija – Francuska (20); 3. kolo (nedjelja): Italija – SAD (14), Francuska – Kanada (20).

Grupa B: – 1. kolo: Australija – Španija 10:13, Srbija – Crna Gora 16:8; 2. kolo (subota): Australija – Crna Gora (14), Srbija – Španija (16); 3. kolo (nedjelja): Srbija – Australija (16), Crna Gora – Španija (18).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.