Bježanija DPS-ovih ekspertica: Suočene sa činjenicom da ne mogu osporiti usvojenu verziju Temeljnog ugovora, „vade“ se na tzv. Markovićevu mizoginiju i homofobiju!

6

Izrečene optužbe za mizoginiju i homofobiju na račun advokata Velibora Markovića, predstavljaju samo jeftin paravan za povlačanje DPS-ovih ekpertica iz Komisije koja bi trebalo da analizira tzv.usklađenost Temeljnog ugovora sa Ustavom i crkogorskim zakonima.

Iza današnjeg uigranog povlačenja iz ovog radnog tijela Tee Gorjanc Prelević i najave povlačenja Anete Spajić i Ane Stanković Mugoše krije se  neporna činjenica da je Temeljni ugovor u potpunom skladu sa najvišim pravnim aktom države Crne Gore i zakonom i da kao takav neće biti podložan daljim izmjenama na kojima insistiraju DPS-ove ekpertice.

Pozivanje na nepodobnost advokata Velibora Markovića može se doživjeti samo kao „bacanje prašine“ u oči javnosti ekspertica koje su poziv u ovoj komisiji zaslužili samo na osnovu partijsko-ideološke pripadnosti, tj. negativnog odnosa prema SPC-u koja je strana ugovrnica ovog akta koji su pomenute DPS dive bezuspješno pokušale isporiti po direktivi svog šefa.

Danima su ekpertice tražile javnu raspravu vezano za sadržinu Temeljnog ugovora i kada im je molba uslišena pozivanjem da učestvuju u radu stručne komisije, iste su lančano pobjegle.

Povod za bježaniju DPS-ovih zaštitnica nacionalnog ponosa nisu Markovićevi legitimni stavovi o LGBT osobama, već surova realnost da DPS-ove uzdanice nemaju snagu da utiču na promjene teksta Temeljnog ugovora koji je Vlada Crne Gore nedavno usvojila i koji će potpisati veoma brzo sa SPC-om.

Da ne bi došle u situaciju da njihov uloženi trud i znanje u Komisiji ostane bez efekta, a i zbog straha od stručnog suočavanja sa advokatom Markovićem koji je u javnosti prepoznat po svojim temeljinim pravnim analizama koje nisu uslovljene partijsko-ideološkoj pripadnosti, a ni uskoporodičnim vezama sa DPS-ovim vedetama, Gorjanc Prelević, Spajić i Stanković Mugoša su se danas odlučili za kukavičju i konformističku varijantu napuštanja bitke prije nego što ista počne.

Priča o rodnoj senzitivnosti i briga za navodno ugrožena prava LGBT osoba predstavljaju samo paravan koji ne može pokriti njihov neskriveni animozitet prema SPC-u.

Podsjetimo, izvršni direktor Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević odbila je poziv za učešće u radu stručnog tima ukoliko dio istog bude advokat Velibor Marković.

Na nju se nadovezala dekan Pravnog fakulteta Aneta Spaić koja je istakla kazala je da je spremna da ostane u timu ako u njemu ne bude advokat Velibor Marković.

– Ukoliko je premijer (Dritan) Abazović spreman da povuče predlog kojim se ponižavaju i omalovažavaju žene i LGBT zajednica u Crnoj Gori, i ja iskazujem spremnost da ostanem dio tima. U protivnom, neću sjedjeti za istim stolom sa osvjedočenim promoterom homofobije, mizoginije i seksizma – rekla je Spaić.

Poslednja karika u ovom zaribalom DPS-ovom lancu član Upravnog odbora Udruženja pravnika Ana Stanković Mugoša ocijenila je da ne vidi smisao da radi u krnjoj formiranoj radnoj grupi koja treba da analizira ugovor države i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

– Za slučaj da se dvije uvažene koleginice povuku iz rada stručnog tima i dođe do toga da radna grupa ne radi u punom sazivu, ne vidim smisao i cjelishodnost da radim u krnje formiranoj radmoj grupi, cijeneći razloge uvaženih koleginica, i u toj situaciji se može očekivati da se povučem – kazala je Stanković Mugoša.

 

6 Comments
  1. Milan komentariše

    Sve gnjilo iz zemlje se pojavljuje i gamiže da se normalnim ljudima u državi utroba prevrće a kako li nas tek gledaju u inostranstvu.
    Šekspirovske tragedija Hamleta ima dosta u državi koji pričaju sami sa sobom a ludilo im ključa mozgom.
    Nečastivi zarobio Crnu Goru u tamu je zavio.

  2. NIKO99 komentariše

    Dobro je da se ne petljaju u nešto o čemu nemaju pojma.

  3. Bot komentariše

    NVO sektor, ljudi paraziti, dobijaju grantove za interese stranih subjekata u našoj državi. Bave se palamuđenjem, nikada dinara ne zaradiše u realnom sektoru i sada se prave nevješti. Navode vodu na vodenicu kako im ko plati.
    NVO = paraziti

  4. Felacio MNE komentariše

    Pogl likova, kao fotoroboti sve 3

  5. Sloboda komentariše

    Linčovati treba sve tri gubavice gubave. Nezadovoljne i neostvarene žene , kompleksašice…piiihhh mi

  6. Eviva komentariše

    Taj bidon ce biti odstranjen ,to je vec zavrseno ..ko sa budalom da razgovara

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.