Budućnost u drugom kolu Lige konferencija: Dva gola Đukanovića na vrućem gostovanju

0

Fudbaleri Budućnosti izborili su plasman u drugo kolo Lige konferencija. Plavo-bijeli su nakon pobjede pod Goricom 2:0 u revanšu remizirali sa Lapijem 2:2 (1:1).

Meč je obilovao uzbuđenjima. Podgoričani su poveli u 23. minutu, nakon majstorije Viktora Đukanovića. Talentovani fudbaler se poigrao u kaznenom prostoru rivala sa Šabanijem i poslao loptu iza leđa Avdilija. Do odlaska na odmor imali su izabranici Aleksandra Nedovića još dvije izledne prilike. Lazar Mijović je pogodio prečku, a Stefan Milošević šutirao pored stative. Domaći su u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena došli do izjenačenja, pošto je Firmino pogodio sa bijele tačke, nakon što je jedanaesterac skrivio Branislav Janković. Isti igrač je u 59. minutu glavom loptu poslao preko prečke iz dobre pozicije.

Budućnost je ponovo povela u 64. minutu, a opet je strijelac bio Đukanović, ovog puta preciznim udarcem, nakon što mu je poslije prekida loptu glavom spustio Đuričković.

Nadu Lapiju je vratio Kurtaj u 70. minutu, topovskim šutem, prilikom čega je lopta na putu ka mreži zakačila Dakića i promijenila smjer. Mogli su domaći do gola, kao i u prvom poluvremenu iz penala u sudijskoj nadoknadi vremena.

Šut Alidemaja sa bijele tačke je međutim zaustavio Dragojević. Budućnost će u drugom kolu igrati sa boljim iz dvomeča islandskog Brejdablika i Santa Kolome iz Andore.

Inače, utakmica između Lapija i Budućnosti imala je i treće poluvrijeme. Crnogorski predstavnik je na stadion „Fadilj Vokri” dočekan topovskim udarima, zastavama teroristične organizacije OVK, zastavama tzv. Velike Albanije, ali i jednom na kojoj je bio naslikan dio Crne Gore koji je otcijepljen i poruka na engleskom jeziku: „Vi ste sledeći”.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.