Konsultacije o sastavu nove Vlade Srbije: Vučić razgovarao sa manjinskim listama!

1

Konsultacije o sastavu nove Vlade Srbije danas su održane u kabinetu predsjednika Aleksandra Vučića na Andrićevom vijencu.

Vučić je nakon završetka današnjeg kruga konsultacija poručio da će rezultate i utiske sa konsultacija sa čelnicima izbornih lista saopštiti po okončanju razgovora sa svima koji će svoje predstavnike imati u novom sazivu Narodne skupštine Srbije.

„Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić“

Predstavnici liste „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić“ stigli su na Andrićev vijenac gdje će održati sastanak sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, u okviru konsultacija o mandataru nove vlade.

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, u pratnji svojih koalicionih partnera, došao je u Generalni sekretarijat predsjednika Republike pet minuta prije početka sastanka, koji je planiran za 12.45.

„Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“

Predstavnici liste „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Zajedno za Vojvodinu) stigli su na Andrićev vijenac na razgovor sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

U zgradu Generalnog sekretarijata predsjednika Republike došli su predstavnici liste, koje je predvodio predsjednik DSHV Tomislav Žigmanov, oko 11.20. Ta manjinska lista imaće dva mandata u novom sazivu Skupštine Srbije.

Koalicija Albanaca Doline

Prvi su na konsultacije stigli predstavnici Koalicije Albanaca Doline. Predsednik Vučić se sastao sa njima.

Tu koaliciju predvodi lider Partije za demokrasko djelovanje (PDD) Šaip Kamberi koji je oko 9 stigao u zgradu Predsedništva.

Koalicija Albanaca Doline, imaće jednog poslanika u budućen sazivu Skupštine Srbije. Čine je PDD, Demokratska partija i Pokret za demokratski progres, a okuplja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Pozvani predstavnici svih 12 izbornih lista

Podsjetimo, na sastanak su, shodno ustavnoj obavezi, pozvani predstavnici svih 12 izbornih lista koje su prešle cenzus, dok su izostanci pojedinih koalicija već potvrđeni. Tačku na konsultacije poslednjeg dana pregovora staviće koalicija „Ujedinjeni za pobjedu Srbije“, kao lista koja je osvojila najviše mandata posle naprednjaka. Ipak, Narodna stranka, kao ni Demokratska stranka, koje su bile dio liste „Ujedinjenih“, nisu prihvatile pozivnicu za konsultacije kod Vučića, dok je Stranka slobode i pravde najavila da će na razgovor otići.

1 Comment
  1. Djujic komentariše

    Mafijas u akciji !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.