Global Tajms: Ukoliko Amerika nastavi da podržava Ukrajinu, biće im to veliki teret

0

 

Kineski „Global tajms“, blizak vladajućoj Komunističkoj partiji, procjenjuje da SAD, u ukrajinskoj krizi, same sebi pucaju u nogu.

 

– Ako nastave podržavati Ukrajinu – to će biti sve veći teret za SAD i dodatno će štetiti američku ekonomiju i povećavati inflaciju. Ali, ako Vašington odustane na pola puta, sva njegova dosadašnja podrška će propasti, objašnjava kineski „Global tajms“.

 

Song Zongping, kineski vojni stručnjak i televizijski komentator, navodi da bi se sadašnja strategija „mogla obiti o glavu SAD“.

 

Sudeći prema trenutnoj situaciji, Ukrajini je sve teže pobijediti Rusiju. Što duže traje ukrajinska kriza, to će postati štetniji za SAD i Zapad, navodi vojni analitičar za kineski medij.

 

U tekstu se citira američka televizije „Foks njuz“, koja je objavila da su američka sredstva do sada usmjerena Kijevu već premašila ukupne američke troškove tokom prvih pet godina vojnog angažmana u Avganistanu.

 

– Za razliku od tog rata, koji su pokrenule i vodile SAD, sukob Rusije i Ukrajine posredni je rat protiv Rusije koji vodi Amerika, a koji uključuje mnoge nekontrolisane elemente.

U tom kontekstu, SAD i njegovi saveznici uskoro će otkriti da je njihova podrška Ukrajini zapravo rupa bez dna i na kraju će snositi posljedice, zaključuje kineski analitičar Song.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.