Olimpijski prvak na koljenima, Srbija blizu medalje

0

Olimpijske šampionke su na kolenima! Amerikanke će posle tri osvojene zlatne medalje u Ligi nacija, ovog puta ostati praznih ruku. Za to su se pobrinule sjajne odbojkašice Srbije, koje su u Ankari u četvrtfinalu režirale veliko iznenađenje protiv prvog favorita za trofej – 3:2 (29:27, 25:23, 20:25, 20:25,15:13).

U polufinalu će se Santarelijeve devojke sastati sa Brazilom u subotu od 14 časova. Samo jedna pobeda im nedostaje da dođu do prve medalje u ovom takmičenju!

Naše devojke su zauzele šestu poziciju u ligaškom delu sa skorom 8-4, a Amerikanke prvu sa učinkom 11-1. Međutim, pošto je po propozicijama Turska kao domaćin bila prvi nosilac u četvrtfinalu, onda su se SAD pomerile na drugo mesto, a Srbija na sedmo. Propozicije nisu bile na strani naše selekcije, koja je već na prvom kolu bila osuđena na duel sa najjačim timom.
Činilo se da će teško Srpkinje bez Maje Ognjenović, Tijane Bošković, Silvije Popović… uspeti da sruše ovako kvalitetnog rivala.

Međutim, prognoze se nisu obistinile.

Pokazalo se da su i Amerikanke ranjive, a i da Srbija ne sme da se otpiše u kojem god sastavu bila. Odlično izdanje je prikazala Sara Lozo, sigurno najbolje otkad igra u reprezentativnom dresu. Nanizala je 22 poena (napad 37-15, 41 odsto), a u najvažnijim trenucima igrala je bez greške. Kapiten Ana Bjelica je upisala 20 poena (46-17, 37 odsto), Maja Aleksić 14, a Bojana Milenković deset. Jovana Stevanović je završila susret sa devet, a Brankica Mihajlović sa šest – i to vrlo bitnih.

U poraženom sastavu najviše poena je osvojila Kelsi Robinson – 21, a Ali Franti je zabeležila 12.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.