Vučić sa novom ambasadorkom Kine u Srbiji: Odnosi sa Kinom na najvišem nivou u istoriji

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas srdačnu dobrodošlicu ambasadorki Kine Čen Bo, izrazivši uverenje da će ona svojim radom, tokom diplomatskog mandata u Beogradu, dati poseban pečat prijateljstvu dveju zemalja.

Ambasadorka Čen, koja je danas Vučiću predala akreditive, prenijela je pozdrave koje je kineski predsjednik Si Đinping uputio, kako je rekla, svom prijatelju, predsjedniku Vučiću.

Vučić je rekao da je ponosan što su odnosi Srbije i Kine na najvišem nivou u istoriji i da se nada da će imati čast da ove godine ponovo ugosti predsjednika Sija. On je izrazio zadovoljstvo zbog intenzivnog političkog dijaloga i plodonosne ekonomske saradnje dvije zemalje.

Predsjednik Srbije je naglasio značaj kineskih investicija za ekonomski rast u Srbiji, izdvojivši ulaganje Hbisa u Železaru Smederevo, Zidjina u RTB Bor i dolazak Ling Longa u Zrenjanin, kao i mnoge druge projekte. On je konstatovao da ambasadorka Čen preuzima dužnost u godini u kojoj se obilježava jubilej 70-ogodišnjice od osnivanja NR Kine.

– Radujem se svim uspjesima prijateljske Kine na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu, uvjeren da će, uz mudro i odvažno liderstvo predsjednika Sija i KP Kine, biti nastavljeno uspešno sprovodjenje reformi i realizacija impresivnih ciljeva” – rekao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.