Borba ekskluzivno saznaje: Pobjegao osumnjičeni Elvir Kalamperović koji je dio grupe Duška Kneževića!

1

Baranin Elvir Kalamperović, osumnjičen da je dio grupe Duška Kneževića, nalazi se u bjekstvu i nije dostupan istražnim organima, ekskluzivno saznaje Borba. Njemu se od prije dvije noći gubi svaki trag, a istražitelji sumnjaju ili da je u bjekstvu ili da se negdje skriva.

Inače, on je bratanić Jusufa Kalamperovića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova.

“Kalamperović je prije nekoliko dana priveden, sa ostalim osumnjičenim, a zatim je pušten. Vijeće Višeg suda je tražilo da se svi vrate u pritvor, odnosno, donijelo je rješenje o određivanju pritvora. Međutim, njemu se od preksinoć gubi svaki trag, nema ga na prijavljenoj adresi, a potražuje se u vezi odluke Višeg suda da se ponovo vrati u zatvor. Sumnjamo da je pobjegao”, saznaje Borba u vrhu policije.

Vijeće Višeg suda usvojilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i odredilo pritvor do 30 dana bivšem viceguverneru Centralne banke Veliboru Miloševiću, Đorđu Đurđiću, Elviru Kalamperoviću i Miodragu Kneževiću.

Žalba SDT-a je uslijedila nakon što je sinoć, nešto poslije 23 sata sudija za istragu Višeg suda Miroslav Bašović osumnjičene pustio da se u daljem postupku brane sa slobode, nalazeći da ne stoje navodi tužilaštva da bi osumnjičeli na bilo koji način mogli uticati na svjedoke koji treba da budu saslušani tokom pokrenute istrage, imajući u vidu činjenicu da je djelo koje im se stavlja na teret počinjeno prije više godina.

Oni su prvobitno uhapšeni prije tri dana po nalogu Specijalnog tužilaštva, zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije, za čijeg šefa se označava Duško Knežević.

1 Comment
  1. Baranin komentariše

    Pitajte Dušana Raičevića predsednika opštine BAR đe su mu slike iz Amerike sa Elvirom Kalamperovićem od prije mjesec dana kad su šetali i trošili dolare po Americi,zašto ih je izbrisao sa Instagrama …. Ima još jedna slika na sajtu opštine Bar

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.