Skandalozna odluka Vlade: Blisku saradnicu Mila Đukanovića i Duška Markovića postavili za člana Komisije za dodjelu stanova!

5

Na današnjoj sjednici Vlade za člana Komisije za dodjelu stanova izabrana je Nataša Pešić.

Nova Vlada nastavlja nemilice da popunjava državni aparat DPS-ovim kadrovima, a Pešić svakako spada u najprezentativnije predstavnike partije koje je 31 godinu pod plaštom evroatlantskih integracija pljačkala Crnu Goru i njene građane.

Pešić je od 29. novembra 2016.pune četiri godine obavljala funkciju generalnog sekretara Vlade, dok je istom rukovodio Duško Marković.

Nakon privremenog razvlašćivanja DPS-a 30. avgusta 2020,  Pešić je podnijela ostavku na funkciju 29. novembra 2020. Međutim, nije dugo bila nezaposlena, već je sjutradan imenovana za savjetnicu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za saradnju sa državnim organima. Taj posao i dan-danas obavlja

Uz pomoć Vlade kupila stan od 63 kvadrata za 13.149,68 evra, pa dobila kredit od 30.000 evra

Biće zanimljivo vidjeti na koji način će Pešić preispitivati kako je Vlada čiji je bila generalni sekretar dodjeljivala „kapom i šakom“ stanove svojim saradnicima iz DPS-a i ostalih satelitskih partija u prethodnom periodu. A posebno, ako se uzmu u obzir činjenice da je ona zahvaljujući istoj Vladi dobila kredit od 30.000 za rješavanje stambenog pitanja, koje je već riješila 2013. godine kada je sa Vladom, potpisala aneks ugovora kojim kupuje stan u Univerzitetskom centru od 63 metra kvadratna po cijeni od 13.149,68 evra koji plaća na 20 godina.

Podsjećamo. Pešić je u julu 2012. godine zaključuila ugovor sa Vladom, a godinu aneks ugovora kojim kupuje stan u Univerzitetskom centru od 63 metra kvadratna po cijeni od 13.149,68 evra koji plaća na 20 godina.

Nekoliko godina kasnije, Pešić se obraća Predragu Boškoviću koji je na čelu Vladine komisije i traži kredit od 30.000 evra kako bi na adekvatan način riješila stambeno pitanje, iako je 2013. kupila stan, međutim ona navodi da taj stan ne zadovoljava stambene potrebe njene porodice i da mora da uzme novi iako u tom stanu živi samo sa sinom.

Ona godinu kasnije, dobija kredit od 30.000 evra, a dužna je da vrati 6.000 evra sa kamatnom stopom od dva odsto na 10 godina, a mjesečna rata iznosi 56.16 evra.

Pešić ugovor o kreditu potpisuje 2019. godine međutim taj novac zadržava na računu i tokom 2020. godine ne trošeći ga, ali i ne rješavajući stambeno pitanje zbog kojeg je i tražila kredit.

Na današnjoj sjednici Vlada je pored Nataše Pešić, za članove Komisije su izabrani Ivo Šoć, Ana Rašović, Milica Smolović, Irma Selmanović i Ivana Božović, dok je za novog predsjednika  imenovan Sergej Sekulović.

Prethodno su sa istih funkcija razriješeni Božo Milonjić, Nikola Kandić, Željko Savović, Aleksandar Novović i Žana Praščević Milačić.

 

 

 

5 Comments
  1. Banana na Balkanu komentariše

    Ovo je ona što je morala da klepi po jedan stan za svaki mandat…

  2. Miloš komentariše

    Sprdaju se sa narodom 😄

  3. Q komentariše

    Vlada?Crna gora nema Vladu,ono je sprdnja gdje jedan nacista Krivokapić sikče i širi neviđenu mržnju da mu je jedini Zelenski ravan u tome!Bolesno.Abazović nije premijer nego lutka na koncima SDP-a.

    1. Marko komentariše

      A zar vi izdajnici rodne grude da nekog kritikujete,više volite tudju kuću od svoje,a mi takve zovemo,posrbice

  4. Lemi komentariše

    Nece dati DF

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.