SNP: U Beranama formirana slaba i nestabilna vlast; Akterima ovog čina ćemo odgovoriti na lokalnom i državnom nivou!

4
Iz Socijalističke narodne partije(SNP), kazali su da „žale zbog odluke da se u Beranama formira slaba i nestabilna vlast koju će činiti grupacije i pojedinci koji jedni o drugima misle sve najgore i koji nijesu sposobni da upravljaju u korist građana Berana“.

 

„Dovoljno je poređati iskustva zajedničkog rada novih konstituenata vlasti u Beranama i u drugim opštinama, pa vidjeti da su oni jedni sa drugima kao rogovi u vreći i da njihov dogovor u Beranama neće izaći na dobro“, anveli su iz SNP-a.

 

DF i Demokrate su, kako kažu iz SNP-a, za manje od godinu i po dana u Budvi upropastili ubjedljivu pobjedu nad DPS-om i sada se tamo mora ići na prijevremene izbore.

 

„Ne bi li kako tako sačuvali svoje funkcije u Kotoru, Demokrate su u toj opštini kupili dvojicu odbornika DPS-a. Da bi danas u Beranama napravili koaliciju sa Zdravkom Krivokapićem, koga su svi već zaboravili, koji nam je prokockao veliki reformski momenat koji je nastao velikom avgustovskom pobjedom 2020. godine i o kojem ni jedan od novih Zdravkovih partnera nema jednu lijepu riječ da kaže“, ističu oni.

 

Oni su kazali „da stvar bude potpuno apsurdna, svi oni kao u svoga vođu u Beranama, gledaju Marka Milačića koji je svoju stranku potpuno uništio i prije nego što je dobila pravu priliku da se razvije“.

 

„I samo je jedna ideja koja ih je u Beranama integrisala – to je želja da se napakosti SNP-u koji je, da se podsjetimo toga, prvom velikom pobjedom nad DPS-om na izborima 2014. godine upravo u Beranama i najavio procese koji će voditi ka razvlašćivanju DPS-a u cijeloj Crnoj Gori“, istakli su iz SNP-a.

 

„Građane podsjećamo da je, uprkos neviđenim napadima i linču kojem smo bili izloženi, na izborima u Beranama SNP osvojio više mandata nego na izborima prije četiri godine i da su građani Berana time pokazali i da smo dobro upravljali opštinom u prethodna dva mandata i da je naša odluka da učestvujemo u formiranju manjinske vlade bila dobra odluka“, kazali su iz te partije.

 

Svi relevantni politički subjekti, kako kažu, „dobro znaju da je SNP politički saveznik koji iznad svega drži do časti, poštenja i korektnog odnosa i da se dosledno držimo dogovora koje postignemo sa našim partnerima“.

 

„Uvijek smo radili tako da našim saveznicima pomognemo i da ih podržimo ili barem da ih ni jednim svojim postupkom ne oštetimo ili da im ne stvorimo bilo kakvu prepreku u njihovom djelovanju“, stoji u saopštenju.
Zato, dodaju oni, „jučerašnje formiranje vlasti u Beranama smatramo prevarom građana Berana i iznevjeravanjem onih osnovnih demokratskih i ljudskih načela na kojima treba da počiva bavljenje javnim poslovima u jednoj zajednici i odnos prema savezništvu u politici“.

 

„Na sve ovo odgovorićemo kako i priliči – prema akterima ovog avanturističkog čina u Beranama striktno ćemo se držati principa reciprociteta kako u opštinama,  tako i na državnom nivou“, piše u saopštenju.

 

„Nadležni stranački organi SNP-a sastaće se iduće sedmice i odlučiti o konkretnim mjerama i potezima koje ćemo shodno novim okolnostima preduzeti. Čuvajući sve one ideale i principe zbog kojih je SNP poštovan u politici u Crnoj Gori, nastavićemo da se borimo za politiku koja će počivati na časti i čestitosti i koja će naše društvo i državu da usmjerava naprijed. A orbitu Marka Milačića prepuštamo DF-u, Zdravku i Zdravkovim juniorima“, zaključuje se u saopštenju.
4 Comments
  1. Q komentariše

    Kada će biti zvanično ujedinjenje SNP-a i DPS-a,pitam ovo pošto drugo više ništa nema smisla?

  2. Lesinari komentariše

    U budvi je i SNP bio protiv DF i trazio nesto sto mu ne pripada iako je mandate dobio na poklon od Carevica. Na sledecim izborima SNP-a u Budvi nece postojati bas kao ni u ostalim gradovima ukoliko se ne prislepaju u neku koaliciju i tako zakuce neko odbornicko mjesto. Ostaje im jos jednino Pluzine i Berane gdje ce polako poceti da se raspadaju.

  3. Boro komentariše

    Nema SNP kome više odgovoriti.Izdajnicka partija smrde na prevaru .

    1. Q komentariše

      Žao mi je najpoštenijeg crnogorca u istoriji Momira Bulatovića,kakvo ruglo ljudi ostade iza njegove ideje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.