Demokrate odgovorile SNP-u: Jokoviću zaista želimo dug životni put od najmanje vijek ipo i da vrati svaki cent kredita koji otplaćuje 153 godine

2

Iz Demokratske Crne Gore Alekse Bečića reagovali su na jučerašnje saopštenje SNP-a i poručili da stara poslovica kaže ,,Ne uzimaj zalogaj koji ne možeš da sažvaćeš“,  pa preporučuju Jokoviću, zaista dobronamjerno – da sada proguta sopstvene izvještaje sa sajta Agencije za antikorpuciju, samo mu želimo da se ne zagrcne od količine sumnji koje smo tamo našli i koje ovom prilikom prezentujemo javnosti.

Demokrate poručuju Jokoviću da su oni poznati po tome da se u svom djelovanju služe isključivo istinom i argumentima.

„I nije nam drago kada vidimo da Vaš saradnik koji Vam piše besmislena saopštenja koja se lako istinom daju potući, dovode u još težu situaciju od ove izdajničke u kojoj se nalazite. S tim u vezi Vam preporučujemo da saradnika promijenite, jer će i Vas obmanuti kao što je obmanuo na desetine šefova koje je promijenio. Pošto “istina uvijek nađe način da se ispolji”, pozivamo sve građane, a naročito časno članstvo SNP-a da kliknu na link: https://portal.antikorupcija.me:9343/acamPublic/izvestajDetails.htm?parent=pretragaIzvestaja&izvestajId=15905 – gdje će im se prikazati ne samo redovan godišnji Izvještaj od 15.4.2016. godine već i ostalih 6 izvještaja Vladimira Jokovića, koje mogu detaljno pogledati i izanalizariti.“, pozvale su Demokrate

Kako navode, u Izvještaju o prihodima i imovini iz aprila 2016. Joković je napisao ste da ima dug po osnovu kredita u iznosu od 220.000 eura, da mu je iznos rate 120 eura, pa prema prostoj računici rok otplate tog kredita je 153 godine.

„Mi Vam zaista želimo dug životni put od najmanje vijek ipo’ uz dobro zdravlje, da dočekate duboku starost i da svaki cent vratite. Međutim, u izvještaju koji ste opet Vi potpisali, doduše dvije godine kasnije u martu 2018. notirate još jedan kredit u iznosu od dva miliona i 220.000 hiljada eura. Rata za taj kredit je nevjerovatnih 2423 eura i, opet prostom računicom, dolazimo do podatka da je rok otplate tog kredita 76 godina.“, navode oni.

Foto: Demokrate

 

Iz Demokrata navode da Crna Gora odavno nije imala ovakvog javnog funkcionera, koji ASK-u sam podnese izvještaj, svojeručno ga potpiše, a onda kaže da se tom istom izvještaju cijela Crna Gora smije.

„I dok je Jokoviću smiješna činjenica u kojoj sam u svom izvještaju tvrdi da je uzeo višemilionske kredite na rok otplate duži od dva prosječna ljudska vijeka, narodu se plače ne samo od informacije da je dobio višemilionske kredite pod skandaloznim uslovima, već da su isti u stilu Dejvida Koperfilda magično nestali u 2020. godini. Kada smo već ovo apolvirali i dokazali (izvještaji u prilogu) za Jokovića imamo par novih pitanja: Da li ste gospodine Jokoviću lažirali podatke kada ste Agenciji za sprječavanje korupcije u godišnjem izvjestaju za 2020. godinu, (kojeg ste Vi podnijeli, a ne mi, a na ovo ukazujemo kako se ponovo ne bi Vašim izvještajima smijala cijela Crna Gora), naveli da firma koja je u Vašem 100% vlasništvu nema bilo kakvu imovinu? Kako je kredit od 220.000 eura prijavljen 2016. godine sa legendarnom ratom od 120e, što bi značilo da je rok otplate 153 godine, nestao u daljim Vašim godišnjim izvještajima? Kako je kredit od 2.220.000 eura prijavljen 2018. godine Agenciji za sprječavanje korupcije i to od Vas lično, nestao iz Vaših daljih godišnjih izvještaja, sa legendarnom ratom od 2.423 eura, a što znači sa rokom otplate od 76 godina?“, upitali su oni.

Demokrate su zaključile sa konstatacijom da kad gospodin Joković konačno odgovori na konkretna pitanja, kao i na jasne dokaze koje su predočili, građani će shvatiti da je gospodin Joković ne samo među top 5 vrhunskih ekonomskih stručnjaka, već među pet najodanijih DPS poslušnika, za šta biva nagrađen višemilionskim kreditima.

2 Comments
  1. Zdravko Stanišić komentariše

    Crknite punite reče Joksim. Moguće da mu je DPS za ove usluge što im čini otplatio kredite.

  2. Dragan komentariše

    Najgore ljudsko dno poltrona i poslušnika je ostalo u SNP-u, od Srđe Milića pa nadalje. To treba od sad da se zove Splačine narodne prevare a ne…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.