To je nama naša borba dala: Ibrahimoviću smetaju zaposlenja, a ćuti kad mu žena krije pare i auto od državnih institucija! (FOTO)

5

Nakon jučerašnjih izjava ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića kome smetaju, kako je on istakao, „enormna“ zaposlenja u državnim institucijama, nameće se pitanje kako mu ne smetaju nepočinstva najbližih. Izvjesno je da Ibrahimović nije na isti način reagovao kad mu je žena od Agencije za sprečavanje korupcije sakrila novac i automobil.

Naime, prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) je utvrđeno da je u izvještaju o prihodima i imovini iz 2020. godine, supruga sadašnjeg ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, Nisera nije prijavila tačne i potpune podatke o svom imovinskom stanju. Ibrahimovićka je slučajno, ili namjerno ASK-u prijavila da je od Uprave prihoda i carina Crne Gore ostvarila dobit u iznosu od oko 11 hiljada i 200 evra dok je po podacima Uprave prihoda i carina Crne Gore oko 11 hiljada i 700 evra, što čini razliku od oko 500 evra.

Supruga Ervina Ibrahimovića je takođe očigledno „zaboravila“ da Agenciji prijavi i dodatne njegove prihode iz Skupštine opštine Rožaje u iznosu od 1.800 evra, kao odbornika.Prema podacima službene opštine Rožaje u periodu opštinskog mandata od 2018. do 2021. godine naknadu odbornika Ibrahimovića je išla u ruke trećeg lica. Tačnije prema zvaničnim podacima, Ibrahimović je svoju odborničku platu uplaćivao osobi u teškoj materijalnoj situaciji.

Takođe, uvidom u podatke Ministarstva unutrašnjih poslova Nisera Ibrahimović je od Agencije „sakrila“ i dva motorna vozila, Golf, 1994.godište na svoje i motorno vozilo na ime supruga, marke Daimler 1986. godište, oba na rožajskim registarskim oznakama. Prema njenim navodima pak, oba vozila, i njeno i njenog supruga, Ervina, su prodata prije nešto više od deset godina iako dokaza za tu prodaju nigdje nema.

Tačnije Nisera je vozilo marke golf odjavila tek 27.08.2021 godine, dok je njen suprug Ervin 31.12.2021. godine i dalje bio vlasnik automobila marke Daimler.

Supruga Ervina Ibrahimovića je pokušala da opravda „skrivanje“ neprijavljenog iznosa od 474,57 evra rekavši da je to polovina njene zarade koja je uz njenu saglasnost od strane Uprave za inspekcijske poslove bila opredijeljena Fondu za borbu protiv koronavirusa.

Činjenica da je iz bilo kojih razloga, čak i iz onih humanitarnog osnova, supruga Ervina Ibrahimovića sakrila od Agencije za sprečavanje korupcije sredstva je kršenje zakona.Za šta zvaničnih dokaza i nema, sem riječi opravdanja gospođe Ibrahimović.

Sve i da je sporni novac zaista imao humanu svrhu, u šta osnovano sumnjamo, shodno odluci Agencije za sprečavanje korupcije, nameće se pitanje da li su možda i dva automobila bila dio „humanog paketa podrške“ ugroženima.Supruga Ervina Ibrahimovića, čak i da je kako je istakla dva sporna automobila prodala prije deset godina je to uradila kršeći zakon jer dokaza o toj prodaji nema nigdje.

Nakon svih ovih konfuznih činjenica i besumičnih pokušaja da se prikrije kršenje zakona o korupciji od strane Nisere Ibrahimović, ne možemo a da ne pomislimo kako i na koji onda način ministar kapitalnih investicija i njen suprug, Ervin, ima pravo da komentariše i osuđuje bilo kakva „enormna zapošljavanja“ u državnim institucijama.

Ponajmanje zapravo ima pravo da komentariše to Ibrahimović, čija je partija, „Bošnjačka stranka“ i njeni funkcioneri, poznata po raznim nepočinstvima, dok su bili dio izvršne vlasti u vrijeme vladavine DPS-a.Za ovu partiju i njene funkcionere, na čelu i sa njihovim predsjednikom Ervinom Ibrahimovićem, su se vezale mnoge afere oko masovnih kadrovskih i partijskih zapošljavanja, uzimanja stanova i mnogih kontroverzi na koje će ih portal BORBA uz par tekstova podsjetiti.

Licemjerno je od ministra Ibrahimovića, da osuđuje i napada one čiju je izbornu volju „ukrao“ dok je i sam dio još uvijek nerazjašnjenih afera. Da zlo bude još veće, sada je i njegova supruga, ne dugo nakon njegovog „moralnog pripovijedanja“ na sjednici Vlade Crne Gore, u epicentru kršenja zakona, i to zakona o korupciji, čije je kršenje ministru i ljudima bliskim njemu i više nego poznato.

5 Comments
  1. Stari Podgoricanin komentariše

    Ovo je najvece moralno zastidje u vladi CG

  2. Q komentariše

    Čovjek koji jena separatističkim i šovinističkim principima srušio Srbe u Crnoj gori,govno neviđeno i ljigavac kakvog svinja nije još osvinjila.

  3. Bure komentariše

    Šklapatori podli svi treba da rade,pa i tako licemjeri …

  4. BATO komentariše

    U kućicu…
    AV AVAV AVAV AV….???

  5. Jakov komentariše

    Krmaco muslimanska pih

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.