Đurović: Nedjelja ostaje neradni dan

1

Nema promjene – nedjelja će i dalje biti neradni dan u trgovinama. Ovu vijest je saopštio ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović. Otpala je i mogućnost da zbog turističke sezone poslednji dan u sedmici bude takođe radni tokom tri ljetnja mjeseca i dva zimska.

Unija poslodavaca i Privredna komora nisu spremne da preuzmu odgovornost da u ovom trenutku nametnu obavezu svim granama da bi omogućili trgovini da radi pet mjeseci. UPCG iz istog razloga prošle godine nije prihvatila takav predlog”, rekao je Đurovć i dodao da je Ministarstvo ekonomskog razvoja imalo obavezu da pokrene socijalni dijalog kako bi se došlo do dogovora i potpisivanja OKU koji je krovni ugovor između poslodavaca i sindikata.

Vlada Crne Gore je obećala da neće donositi bilo kakve jednostrane odluke kao i da će poštovati sve ono što se socijalni partneri dogovore. Kako je izgledno da ne postoji prostor za dogovor u ovom trenutku ostaje ista situacija sa neradnom nedjeljom kao što je bila i do sada”.

Socijalni savjet će u narednom periodu koordinirati Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Nadam se da će ministar Admir Adrović u narednom periodu naći model za dogovor koji će obezbijediti prava radnika i prava poslodavaca”, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

1 Comment
  1. CG komentariše

    Baš mi vas je žao, bagro. Nedelja je i u Njemačkoj neradan dan, želja će te biti da nađeš otvorenu prodavnicu ili tržni centar, pa im to ne smeta da budu jedna od najačih svjetskih ekonomija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.