Ko je ovdje lud: DF dao Demokratama gradonačelnika u Kotoru, Bečićeva partija hoće gradonačelnika u Beranama iako ima manje glasova od DF-a!

7

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sinoć je na konvenciji ove stranke održanoj u Pljevljima saopštio kako oni traže mjesto predsjednika Opštine Berane vodeći se logikom da su oni partija koja je pojedinačno osvojila najveći broj glasova. Ipak, ono što izbjegava da pomene jeste da se, makar u beranskom slučaju, ne glasa striktno za partije, već za izborne liste i izborne programe, i da je nevažno u crnogorskom političkom sistemu koliko partija „na papiru“ čini određenu izbornu listu, najvažnije je kako se ta izborna lista kotira na izborima.

Da li je do „demokratskog“ ega, sujete ili pak nečega drugog, nepoznato je. Ipak, ova partija je upravo ta koja u svakoj opštini problematizuje formiranje vlasti ili pak njeno održavanje. Tako smo imali primjer Budve gdje je lokalna vlast na čelu sa Markom Batom Carevićem pala jer Demokrate nisu više željele da joj daju podršku u Skupštini Opštine iz njima znanih razloga. Ipak postoji prostor za špekulacije, a recimo da razlog leži upravo u činjenici da je Carević na lokalnim izborima održanim 30. avgusta osvojio preko 40% glasova Budvana.

Interesantan je onda i slučaj sa vlastima u Kotoru. Koalicija Za budućnost Kotora je ponovo 30. avgusta 2020. godine osvojila 7 mandata dok je koalicija okupljena oko Demokratske Crne Gore osvojila 9. Posredstvom nedogovora, vlast je zamalo pala, ali se desilo nešto jako interesantno. Naime, Demokrate su ipak pokazale da nisu „gadljive“ na glasove DPS-a, odnosno, glasove bivših odbornika DPS-a koji su podnijeli ostavke na stranačke funkcije ali sačuvali odborničke mandate kao i vlast Vladimira Jokića.

Ipak, ukoliko uzmemo za primjer i 2016. godinu, prisjetimo se da su u tom trenutku i Demokrate i Demokratski front imale istovjetni broj odbornika. Ipak, DF tada nije pravio problem i dopustili su da Vladimir Jokić bude na čelu grada naredne 4 godine. Tu širinu kod Demokrata ipak ne vidimo.

Iz grada u grad se pokazuje neprincipijelnost politike Demokratske Crne Gore, gdje se politika vodi kako im gdje stranački odgovara. Ako nešto ne odgovara njihovim interesima onda počinju etikete izdajnika, a naravno, niko ne smije biti jači od njih, iako uvijek napominju da su pojedinačno najjača partija posle DPS-a. Osim u Beranama. Očigledno zato postoje i opstrukcije.

Fakat je da nijedna stranka niti koalicija nije pravila problem u opštinama gdje su Demokrate zauzele fotelju gradonačelnika. Ni u Kotoru, gdje je do sad sve funkcionisalo kao „podmazano“, ni u Herceg Novom, gdje kadar Demokrata vrši funkciju predsjednika Opštine. Dakle očigledno da postoji neka problematika. Svi su dali Demokratama mjesto predsjednika Opštine u gradovima gdje su oni kao lista imali najveći broj glasova u anti-DPS snagama.

Oni ipak u Beranama to ne žele da učine, već traže mjesto gradonačelnika, tvrdeći da im to pripada jer su kao partija najjači u tom gradu, iako ih je ipak SNP tu pretekao. Postoji li ovdje iole političke principijelnosti, razuma, ili se sve posmatra u usko stranačkim okvirima? Očigledno je sujeta pojela mlade političare koji su nekad predstavljali zaista snagu koja je mogla mnoge inspirisati.

7 Comments
  1. Ivi komentariše

    Ne igrajte se, SNP drži Berane godinama. Ne ponižavajte i ne prodajte dušu britanskoj peder čini. On je rwcitovao po Srebrenici i držao Krivog skota jer mu je tiskao pare. NE IGRAJTE SE DF PREDSEDNIK SNP SKUPŠTINA, mora zbog krize. NE IGRAJTE SE MOĆNI SU U PLUŽINAMA, ŽABLJAKU BERANAMA BIJELOM POLJU. Ne morate na državnom nivou. FORMIRAJTE VLAST HITNO. Ona nema ni pepela na guzicu, a narod treba da jede, oni nijesu izdali nikoga BERANCI!!!!

    1. Uskok komentariše

      Đavolja stranka u srpskom birackom tijelu njih kao ostatke komunizma treba amputirati iz sanitarnih razloga.

  2. Srpska Sparta komentariše

    Najveca ljiga na CG politickij sceni dps posle dps-a su upravo demokrate,zato i najveci broj dps prevaranata stoji uz demokrate! Dosli su na vlast uz pomoc Srba i sve srpske interese su izdali,splacine! Proglasili Srbe za genocidan narod glasajuci rezoluciju u Srebrenici, priznali tzv Kosovo kao drzavu, heeej bre,zamisli kolik retard moras biti da glasas demokrate koji su priznali Kosovo a da kazes za sebe da si Srbin. Uveli odmah sankcije Rusiji(i Sv Petar Cetinjski je kleo svakog u CG ko se odrekao majke Rusije), zabili noz u ledja Srbiji, ovaj fikus Becic cak javno priznaje da ne prica srpskim jezikom, i ti kazes da si Srbin a glasas demokrate,ma ti si obicna ljiga bezlicni fikus!

  3. LJUBO komentariše

    Odavno ja pisem da je Becic isti vazal kao Dritan i Joko.
    Svi su oni djeca ambasadora.
    Ni sline ne smiju ocistiti ako im ne dozvoli americka i britanska ambasada.
    Becic je glasao za
    Srebrenicu
    Smjenu Leposavica
    Cestitao albancima na KiM
    Nije cestitao RS
    Protiv je bio potpisivanja TU
    Sankcihe Rusiji
    Protiv je ambasadora iz Srbije

    Treba znati da LGBTQ nema vjeru i naciju.
    Oni guraju agendu Klausa Svaba ,Sorosa ,Kabale ,Satanista.
    A Becic je,dio te nakaradne zajednice.

    Nikada se Becic nije zalagao za otvaranje udbaskih dosijea
    I to jasno govori ko ga je instalirao

    1. Sparta komentariše

      Američki , Britanski i homoseksualni lobi je u Bečićevom liku…Nikad više dobiti neće ni srpskog ni pravoslavnog glasa…Proći će na izborima loše…to zaslužuje…Zaista…svi su griješili ali Medojević drži Front na okupu i oni su jedini branitelji pravoslavnog hrišćanstava i pravosudnog sistema…

  4. Dekson komentariše

    Becić i Demokrate su najveće zastiđe političke scene. Najgore je to što su dobili Srpske i prosrpske glasove a ovako se ponašaju. Bečić je od strane Amerikanaca i Engleza postavljen da bude novi Milo. Sjetite se samo kad je postao predsjednik Skupštine nije se skidao sa portala i TV Vijesti. Prosto svaki članak njegova slika, njegova izjava… Onda odjednom su ga otkačili, preuzeli Abazovića i Bečića više nema niđe na mapi.

  5. Sibirski komentariše

    Ma mi smo svi ludi – mislim na narod, a neki novi mladi, djelimično do napadno utegnuti i crveni su pametni.

    Očigledno da ,,džemperaša“ u Crnoj Gori ne može faliti.

    Mjesto gradonačelnika u Beranama pripada DF-u i koaliciji Za Budućnost Berana! Tačka!
    Kome se ne sviđa, doviđenja!

    Samo FRONT OSLOBAĐA! ❤️💙🤍

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.