Barsa duguje Pikeu 50 miliona evra

0

Nevjerovatan iznos dugovanja samo jednom igraču, a tu sumu bi prema dogovoru klub trebalo da isplati po okončanju saradnje.

Poslije dužeg vremena Barselona nije prošla grupnu fazu Lige šampiona, „preselila” se kao trećeplasirana u nokaut fazu Lige Evrope, odakle je takođe relativno brzo eliminisana. Prethodno, katalonski klub je ostao bez ikone kluba Lionela Mesija.

I sve se to nije dešavalo slučajno. Uzrokovano je, naravno, finansijskim problemima, vrhunac je bio period pandemije izazvanih koronavirusom, kad je klub ostao bez predviđenih priliva sredstava, a obaveze su bile ogromne.

Rješenje je bilo u smanjenju plata, na šta su igrači u Barseloni pristali. Kao i na isplatu prinadležnosti u narednim sezonama. Najviše je trpio, prema navodima jednog od priznatijih španskih novinara Đerara Romera, njegov imenjak, Đerar Pike.

On tvrdi da Barselona Pikeu duguje nevjerovatnih 50 miliona evra! A dogovor je da Katalonci fudbalere isplate po njihovom odlasku iz kluba. Problem je taj što se bliži datum rastanka sa pouzdanim štoperom.

Pike je Barsino dijete. Počeo je da igra još u mlađim kategorijama ovog tima, a posle angažmana u Mančester junajtedu i Saragosi izborio je povratnu kartu za „Kamp Nou”. I to 2008. godine. Od tada sa svojim klubom osvojio je pregršt trofeja. Ima 606 utakmica za Barselonu, postigao je 52 gola.

(sport klub)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.