Selaković se sastao sa Tolkačem: Srbija uvažava teritorijalni integritet Ukrajine

0

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa novim ambasadorom Ukrajine Volodimirom Tolkačem i istakao da Srbija uvažava teritorijalni integritet Ukrajine.

Selaković je Tolkaču, kojem je poželio dobrodošlicu i uspješan mandat u Beogradu, ukazao da je Srbija izložena neprincipijelnom stavu dijela svijeta kada je riječ o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova* i zahvalio Ukrajini na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Šef srpske diplomatije istakao je da Srbija pridaje veliki značaj razvoju ukupnih odnosa sa prijateljskom i tradicionalno bliskom Ukrajinom.

Naš interes je da sa Ukrajinom sarađujemo u svim oblastima od zajedničkog interesa, što podrazumijeva unapređenje i revitalizaciju političkog dijaloga, kao i uspostavljanje efikasnije saradnje na jačanju trgovinsko-ekonomskih odnosa, kada to situacija bude dozvolila”, naveo je Selaković, prenose „Novosti“.

Ministar spoljnih poslova Srbije je ponovio da je Beograd principijelno posvijećen mirnom rješavanju sporova i izrazio spremnost Srbije da pruži svaku vrstu humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu i učestvuje u obnovi gradova u Ukrajini.

Srbija je izbjeglim civilima Ukrajine obezbijedila najbolje uslove, kao i prava na boravišne i radne dozvole, u skladu sa pravilima zemalja EU, ali i na višem nivou, rekao je Selaković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.