Kasatkina dobila rusko četvrtfinale

0

Ruskinja Darija Kasatkina plasirala se u polufinale Rolan Garosa, pošto je savladala sunarodnicu Veroniku Kudermetovu sa 2:0 (6:4, 7:6).

To je prvo polufinale grend slema za Kasatkinu, koja je na putu ka četiri najbolje u Bulonjskoj šumi pobijedila i Rebeku Sramkovu, Fernandu Kontreras Gomes, Šelbi Rodžers i Kamilu Đorđi.

Meč dvije ruske teniserke trajao je 125 minuta i u početnom setu bolje je krenula Kudermetova, koja je uz brejk u četvrtom gemu povela sa 3:1. Odmah je uslijedio ribrejk, da bi potom Kasatkina u šestom gemu spasila dvije brejk lopte. U narednom nije iskoristila dvije prilike da oduzme servis protivnici, ali je zato uspjela prvu u devetom gemu, došla do 5:4 i odservirala za set.

Drugi set počeo je sa tri uzastopna brejka, dva je napravila Kasatkina, povela sa 3:1, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima. Osmi, deveti i deseti gem bili su brejkovi, dva je napravila Kudermetova, zatim stigla do 6:5 spasivši tri brejk lopte i potom su došle do taj-brejka. Bilo je čak 5:0 za Kasatkinu, ali je Kudermetova uspjela da stigne do 5:6. Pet meč lopti nije iskoristila Kasatkina, ali jeste šestu i tako je završila posao.

Kasatkinu u polufinalu očekuje susret sa pobjednicom meča između Ige Švjontek i Džesike Pegule.

(b92)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.