Press: Brano Mićunović, nakon dvije godine, odblokirao račun svoje firme

0

Budvanska kompanija “Anagusta”, koja je u vlasništvu kontroverznog nikšićkog biznismena Branislava Brana Mićunovića, nakon više od dvije godine izbrisana je sa liste blokiranih privrednih društava Centralne banke (CBCG).

To se može vidjeti u posljednjoj listi koja je objavljena danas na zvaničnom sajtu CBCG.

Radi se o firmi koja je bila u blokadi više od 824 dana zbog duga od 42.671 euro.

Lista blokiranih CBCG na dan 30. april 2022. godine

Po svemu sudeći Mićunović je platio zaostali dug i njegova kompanija je vraćena u platni promet

Krađa struje…

Dnevni list “Dan” objavio je početkom marta ove godine da je pred Privrednim sudom u toku spor između budvanske kompanije “Anagusta” i Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), zbog neovlašćenog preuzimanja električne energije, odnosno krađe struje. Kako su saopštili iz CEDIS-a protiv ove budvanske kompanije vode se četiri postupka, a ukupno se potražuje 18.823 eura.

– Protiv korisnka “Anagusta” podnijeta su četiri prijedloga za izvršenje, na ukupan iznos od 18.823 eura, zbog neovlašćenog preuzimanja električne energije. Jedan od četiri predloga za izvršenje po prigovoru korisnika prešao je u parnični postupak i vodi se pred Privrednim sudom, a iznos duga je 12.775 eura – saopštili su ranije “Danu” iz CEDIS-a.

Kompanija “Anagusta” je ćerka firma sada ugašene istoimene kompanije sa Kipra (Anagusta enterprises limited), osnovana 2006. godine, ima sjedište u Budvi, njen osnivač je Brano Mićunović, a izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik je ranije bio Nenad Mićunović, sinovac nikšićkog biznismena.

Re­gi­stro­va­na je zva­nič­no po­čet­kom 2006, a 2009. go­di­ne od Op­šti­ne Bu­dva do­bi­la je do­zvo­lu za grad­nju stam­be­nog objek­ta na Sve­tom Ste­fa­nu.

(Press)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.