Turčak: Hersonska oblast, LNR i DNR postaće dio Rusije

0

Turčak je rekao da će Hersonska oblast, LNR i DNR postati deo RusijeTurčak je rekao da će Hersonska oblast, LNR i DNRTurča

Hersonska oblast Ukrajine i oslobođene teritorije Luganske i Donjecke Narodne Republike ući će u sastav Rusije – u ovo nema sumnje, isto će se desiti i sa Zaporoškom oblašću, gdje bi referendum trebalo da bude održan čim situacija dozvoli, kaže sekretar Generalnog savjeta Jedinstvene Rusije Andrej Turčak.

„Odluku treba da donesu sami stanovnici i siguran sam da će je prihvatiti. Dakle, ne sumnjam da će ovaj region biti dio Ruske Federacije. Ljudi žele zaštitu, stabilnost, da bi posle osam godina banderov teror koji je Zapad legalizovao, u njihovom pogledu došao dugo očekivani i trajni mir…“, rekao je on.

Govoreći o oslobođenim teritorijama DNR i LNR, Turčak je uvjeravao da „uopšte niko ne sumnja u to da će se i oni priključiti Rusiji.

Prema njegovim riječima, takvu odluku će podržati i Zaporoška oblast.

„Referendum treba organizovati čim se situacija za ovo pripremi, čim prestane granatiranje i pojavi se zona bezbjednosti. Za sve ima vremena. Siguran sam da će i stanovnici Zaporožja izraziti svoje mišljenje u prilog takve odluke“, rekao je sekretar Generalnog saveta Jedinstvene Rusije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.