Knežević: Zeta treba da dobije status samostalne opštine; Ovdje se nalazi duhovni i državni centar Crne Gore (FOTO)

3

Predsjednik Demokratske narodne partije(DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević, kazao je da će podržati inicijativu da Zeta dobije status Opštine ukoliko budu priznate granice te Opštine iz 1957. godine i dodao da su SNP i URA protivustavno i protivzakonito odložili izbore u Podgorici i 10 opština, „znajući kakvo će razpoloženje građana biti nakon brutalne izdaje kakvu su počinili „.

„DPS je izašla sa stavom da je sazrelo vrijeme da gradska Opština golubovci dobije status samostalne Opštine. Želimo da istaknemo, ispred DNP-a i DF-a, da se radi o klasičnoj političkoj računici DPS-a jer su itekako svjesni predsotjećeg izbornog fijaska u Zeti i Podgorici i na taj način pokušavaju da smanje razliku glasova od otprilike 4.000. Očekujem da DPS i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izađu sa stavom da samostalne opštine treba da postanu Masline, Zlatica, Tološi…”, rekao je Knežević.

On je naveo da ima steongram iz Skupštine od oktobra 2011 godine, kada su isti oni koji sada žele da Zeta bude samostalna opština, tada glasali protiv.

Kako navodi, podržaće ovu inicijativu ukoliko Zeti bude pripasano devet katastarskih parcela koje su joj pripadale do 1957. godine, a zakonom o Glavnog gradu 2005. godine je oduzeto 9.000 hektara zemlje.

“Devet katastarskih parcela obuhvataju industrijsku zonu oko KAP-a, Aerodrom Golubovci, značajan dio Skadarskog jezera i Plantaža. Ukoliko budu prihvaćeni amandmani za ovih devet katastarkih opština to znači da će Zeti pripasti i dio Dajbaba i Zabjela”, istakao je Knežević.

Knežević je istakao da Zeti moraju pripasti Žabljak Crnojevića, Vranjina i dio Malesije i da neće pristati da Zeta bude u umanjenoj verziji.

„Ovdje se nalazi duhovni centar, ovdje se nalazi centar državnosti i nećemo dozvoliti da se opština zove Golubovci“, istakao je Knežević.

 

3 Comments
  1. ... komentariše

    Državi treba vratiti ime Zeta,a Crnu Goru ostaviti kao geografsku cjelinu u njenim prirodnim granicama.

  2. Bilja komentariše

    Zeti treba dati opstinu u ovim okvirima, ali poslije izbora u Podgorici.
    Ko glasa za Opstinu prije izbora u PG, radi za DPS.

  3. Sibirski komentariše

    Bravo Milane!
    Zeta zemlja rađa vile…

    Samo FRONT OSLOBAĐA! ❤️💙🤍

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.