Nole otvara Rolan Garos sa Nošiokom, protiv Nadala može već u četvrtfinalu; Danka čeka Samsonovu

0

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odbranu titule na Rolan Garosu će početi duelom sa Jošihitom Nišiokom, trenutno 94. na ATP listi, odlučeno je žrebom.

Đoković, koji juri 21. Gren slem titulu u četvrtfinalu bi mogao na Rafaela Nadala, koji takmičenje u Parizu počinje duelom sa Džordanom Tompsonom.

Nole u drugom kolu ide na Molčana ili Koriju, a u tom dijelu žreba od nosilaca još su Dijego Švarcman, Grigor Dimitrov, Feliks Ože Alijasim, Rejli Opelka

„Džoker“ u polufinalu može na Karlosa Alkaraza ili Aleksandera Zvereva. Supertalentovani Španac na startu igra sa kvalifikantom, baš kao i Njemac, dok bi Zverev u drugoj rundi mogao na Dušana Lajovića. Srbin se u prvom kolu sastaje sa Sebastijanom Baezom.

Svjetski reket broj jedan je nedavno osvojio Masters u Rimu, što mu je bio prvi pehar u 2022. i poslije velikih problema u prvim mjesecima ove godine, pa je jasno da Otvoreno prvenstvo Francuske dočekuje u optimalnoj formi.

Miomira Kecmanovića očekuje duel sa Martinom Tomasom Eleverijom iz Argentine, potom Bublik ili Rinderkčen, pa eventualno Medvedev u trećoj rundi.

Filip Krajinović je u delu žreba sa Novakom i Nadalom, a na startu će se sastati sa Rejlijem Opelkom.

Litvanac Rikardas Beraknis će biti prvi rival Lasla Đerea, a srpski reprezentativac bi u drugoj rundi mogao na Danila Medvedeva.

Potencijalno, u četvrtfinalu očekuju nas spektakularni dueli: Đoković – Nadal, Zverev – Alkaraz, Cicipas – Rud i Medvedev – Rubljov.

Đoković je dva puta slavio u prijestonici Francuske i bez obzira na ishod turnira u Parizu ostaće prvi na ATP listi. Rekorder je Nadal sa 13 trofeja.

Prva igračica svijeta Iga Švjontetk na startu čeka kvalifikantkinju, dok se Danka Kovinić sastaje sa Ljudmilom Samsonovom. Crnogorka bi u trećoj rundi mogla na Švjontekovu.

U ženskoj konkurenciji titulu brani Čehinja Barbora Krejčikova.

Rolan Garos će biti održan od 22. maja do 5. juna.

(sport klub)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.