Vučinić (Radnička partija) se sastao sa bivšim radnicima Metalca u Skupštini, dao obećanje da će se boriti za njihove interese u skupštinskim odborima

0

Danas se u Skupštini Crne Gore, predsjednik Radničke partije i poslanik u Skupštini Maksim Vučinić sastao sa bivšim radnicima Metalca u Nikšiću, koji su prema rješenju resornog ministarstva za Ekonomski razvoj ostali bez prava na finansijsku podršku.

Podsjećamo, Skupština Crne Gore je krajem prošle godine usvojila Zakon o ostvarivanju prava na finansijsku podršku licima koja su bila zaposlena u privrednim društvima u sektoru rudarske i metalske industrije. Zakon je obuhvatio najveći dio radnika ovih sektora, međutim, jedan dio njih zbog tumačenja nadležnih institucija nije ostvario pravo na finansijsku podršku.

Poslanik Vučnić je izrazio razumijevanje za njihov status i dao podršku ljudima koji su nakon decenija staža otišli u penziju sa 160 eura. Takođe, dao je obećanje nakon što njihov slučaj dođe na razmatranje na nadležni skupštinski odbor, posebno se interesovati za njihov status i zastupati njihove interese.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.