Šmit dovodi Gecea u Benfiku, gleda ka Pragu i Bahu

0

Rekonstrukcija Benfike je u toku. Poslednja titula osvojena je 2019, a nekadašnji vezista Rui Košta, danas predsjednik kluba, želi što prije da vrati „orlove”  na tron portugalskog fudbala.

Povjerenje za vođenje tima dato je Rogeru Šmitu, pedesetpetogodišnjem Njemcu koji je u minuloj sezoni sa PSV Ajndhovenom osvojio Kup Holandije i do pred sam kraj parirao vodećem Ajaksu u Erediviziji. Zajedno sa trenerom iz Holandije bi mogao da stigne i Mario Gece, a pogled je upućen i ka Pragu, odnosno desnom beku Slavije, Aleksanderu Bahu, piše portugalska Abola.

Nekadašnja zvijezda njemačkog fudbala ima ugovor sa PSV-om na još dvije godine, tako da će biti potrebno platiti obeštećenje, koje iznosi 4.000.000 evra, dok je cijena dvadesetčetvorogodišnjeg Danca koji je ove sezone u 24 utakmice češkog prvenstva sakupio 10 asistencija i dao tri gola, između 6.000.000 i 7.000.000 evra.

Nadaju se na „La Lužu” da će možda i spustiti cifru tokom pregovora sa Slavijom, dok bi dolazak Gecea trebalo da bude lakši posao zbog uticaja njegovog doskorašnjeg trenera u Ajndhovenu. Navodno je dogovor sa dvadesetdevetogodišnjim vezistom već postignut.

Gece je među „filipsovce” stigao prije dvije godine kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Borusijom Dortmund. Pod komandom zemljaka imao je vrlo zapaženu ulogu u timu iz Ajndhovena. Prošle sezone je sakupio čak 52 nastupa, u kojima je dao 12 i namjestio 11 golova.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.