Vučić: Mišel je snažno iskazao želju EU da se Srbija priključi sankcijama Rusiji, ja sam ga upoznao sa našim političkim stavovima!

3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel sastali su se danas u zgradi Predsjedništva u Beogradu.

Kao što je ranije najavljeno, njih dvojica vodiće do kasnih večernjih sati razgovore o teškim temama i životno važnim pitanjima po našu zemlju.

-Predsjednik Mišel je pokazao izuzetno snažnu želju i očekivanja EU da se Srbija priključi sankcijama Ruskoj Federaciji, ja sam ga upoznao sa našim političkim stavovima – kazao je Vučić i ocijenio da je Mišelova posjeta je od velikog značaja.

-Zahvalan sam mu što je uvijek spreman da čuje argumente srpske strane, čak i kada se s njima ne slaže. Uvijek je pokazivao interesovanje za Zapadni Balkan i činio sve da nam evropski put bude brži – rekao je Vučić.

On je istakao da je cilj Srbije da nastavi svoj EU put.

-U prva četiri mjeseca 2022. imali smo za 33 odsto veću trgovinsku razmjenu sa EU nego u prethodnoj godini. EU je najveći investitor u našu zemlju, čak 67 odsto. Predsjednik Mišel nam je ukazao kako da nastavimo reforme. Mi smo uvijek opredijeljeni i spremni za dijalog. Uz podršku Mišela i Makrona možemo da napravimo velike stvari – dodao je Vučić.

Vučić je za kraj svog izlaganja rekao i kako u Srbiji poštuju sve koji u nju dođu, a naročito one koji dođu sa dobrim namjerama.

(Novosti online)

 

3 Comments
  1. Helm komentariše

    Ne postoji zemlja na svijetu koja je napravila uspjeh i unaprijedila svoji ekonomiju i standard stanovništva na osnovu stranih investicija. Srbija plaća reket Zapadu kao njihova kolonija odakle se izvlače milijarde eura na račun poreskih obveznika Srbije. U Srbiji postoji samo jedna državna banka, sve ostale su u vlasništvu stranaca koje pljačkaju narod Srbije i iznose iz zemlje milijarde eura. Strani investitori se pumpaju novcem iz budžeta uz to imaju i jeftinu radnu snagu ili moderne robove koji rade za male plate od kojih jedva preživljavaju. Profit koji naprave stranci iznose iz Srbije. Evo jedan primjer kako Srbija odnosno njeni poreski obveznici plaćaju reket Englezima povodom Telekoma državne firme koja je platila 600 miliona eura za prenos engleske premijer lige ili pet puta skuplje od prethodnog ugovora koje je imala jedna privatna kompanija. Za te novce Srbija je mogla da izgradi jednu hidroelektenu i da izvozi električnu energiju i ubira čist novac.

  2. Djujic komentariše

    Zlotvore vec godinama ubijas Srbiju ,osiromasio si i ponizio nasu bracu dok se tvoji sektaski dupelisci enormno bogate,stici ce te Bozja kazna sotono !

  3. Ivi komentariše

    Lopove samo učini nešto pogrešno proći ćeš kao OBRENOVIĆ. Vidimo sve Zelenski sa savetnici a, kroz prozor lopove na sablji

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.