Dortmundovo peto pojačanje: Nakon Zilea, Šloterbeka, Adejemija i Lotke, stigao Ozdžan

0

Do zvaničnog otvaranja fudbalske pijace ima više od mjesec dana, ali to ne smeta ljudima iz sportskog sektora Borusije Dortmund da se vrijedno rade na jačanju tima za iduću sezonu. A kakako javlja uvijek dobro obaviješteni Bild u narednim danima, možda čak i satima, treba očekivati i peti potpis.

„Milioneri” su uspjeli da preteknu konkurenciju i dođu do veznog igrača Kelna Saliha Ozdžana (24), za koga su bili zainteresovani RB Lajpcig (u njemu vidjeli zamjenu za Konrada Lajmera), Lion i sva tri istanbulska velikana.

Prema istom izvoru Ozdžan je ovog popodneva prošao ljekarske preglede i više ne postoji nikakva prepreka za realizaciju transfera. Keln će na ime obeštećenja inkasirati 10.000.000 evra.

Ozdžan je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Njemačke, ali se zbog turskog porijekla odlučio da u seionorskoj konkurenciji igra za zemlju svojih predaka. Karakteriše ga dobra duel igra, dobar je u skoku, jak je na lopti, lider u svlačionici. Tip je igrača koji je neophodan Borusiji da bi mogla da parira Bajernu na sredini terena, stoji u tekstu „Bilda”.

Salih Ozdžan prošle godine umalo nije napusti Keln pošto je češće sjedio na klupi nego bio na terenu. Tu sezonu „jarčevi” su završili na 16. mjestu i kroz baraž se spasli isadanja. U tek završenoj sezoni Ozdžan je bio nezamjenjiv i uz Antonija Modesta, Kajnca i Škirija kičma ekipe koja je izborila Evropu.

Snažni vezista trebalo bi da zauzme mjesto Aksela Vitsela u startnoj postavi.

Njemački mediji ponovo pišu i o stidljivom interesovanju Dortmunda za Paula Dibalu, Argentinca kome kroz četrdesetak dana ističe ugovor sa Juventusom. Prije dvadesetak dana na „Vestfalenu” su bili dosta optimističniji po pitanju angažovanja Dibale. Sada je taj entuzijazam prilično splasnuo, jer je dvadesetosmogodišnji napadač postavio uslove koje Borusija ne može da ispuni u ovom trenutku.

Podsjetimo, prije Saliha Ozdžana, BVB je ovog proljeća obezbijedio potpise Niklasa Zilea, Nika Šloterbeka, Karima Adejemija i mladog golmana Herte Marcela Lotke.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.