Iz Beograda poslan moćan dokaz jedinstva SPC-a i srpskog naroda: Vučić, Patrijarh Porfirije i Mitropolit Joanikije porazili separatiste i autonomaše u Crnoj Gori!

5

Jučerašnji susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa patrijarhom Porfirijem i mitropolitom crnogorko-primorski Joanikijem, osim što je pokazao koliko je Srpska pravoslavna crkva jedinstvena, predstavljao je svojevrsni poraz za sve raskolnike i pobornike autonomne pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Već neko vrijeme se u javnosti pojavljuju razne glasine kako su odnosi patrijarha i mitropolita loši, ili kako su predsjednik Srbije i mitropolit Joanikije u hladnim odnosima, što je njihov jučerašnji susret jasno demantovao. Kad je u pitanju odnos patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, to je demantovano prilikom njihovog srdačnog susreta u manastiru Ostrog, a za predsjednika Vučića je jučerašnji sastanak dokaz da je odnos predsjednika Srbije sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve na zavidnom nivou.

Gdje su svi oni lažni moralisti naklonjeni Zdravku Krivokapiću i Milu Đukanoviću koji već izvjesno vrijeme napadaju i omalovažavaju patrijarha SPC-a tvrdeći da je „Vučićev agent“ i koji su pronosili vijesti da su odnosi između njega i mitropolita Joanikija užasni, te da mitropolit nije saglasan sa postupcima patrijarha.

Jučerašnji događaj je bio pokazatelj da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi vlada sklad i harmonija. Najbolji pokazatelj tome je i povod jučerašnjeg sastanka gdje su patrijarh i mitropolit, u bratskoj ljubavi i slozi dočekali arhiepiskopa Makedonske pravoslavne crkve Stefana.

Poštovaocima lika i djela Zdravka Krivokapića i Mila Đukanovića sigurno je teško palo pokazano jedinstvo srpskog sveštenstva, koje simboliše i jedinstvo srpskog naroda, na čijem su raskolu uporno radili nekadašnji premijer-vjernik i aktuelni predsjednik Crne Gore.

Pojedini mediji bliski i režimu Mila Đukanovića, ali i Zdravku Krivokapiću su i ovaj veličanstven susret pokušali da osujete svojim jeftinim spinovima i pakosnim udarom na Aleksandra Vučića zbog nedolaska pojedinih sveštenih lica na sastanak, ali nije im pošlo za rukom. Jedino što im je preostalo je da, poput komita, sektaša, autonomaša i separatista, u nekom ćošku plaču ponešeni svojom zlobom.

Događaji poslednjih dana, u manastiru Ostrog 12.maja i juče u Beogradu, pokazuju da za srpski narod tek slijede bolji dani i da razbijači njihovog jedinstva i sloge na krivom putu.

 

5 Comments
  1. зорки komentariše

    Glup tekst. Druže, ZK se grlio s Abazijem i s babama iz ambasada po vascijele dane. I to su neki dokazi. Briši ovaj tekst, daj da ti ga neko napiše normalan koji se neće zajebavati sa zakonima logike i inteligencijom (sve manjeg broja) čitalaca.

  2. зорки komentariše

    Slijede bolji dani 🙂 🙂 🙂 Ranja, Raško, Abaz. Jupiii. Borba – CDM gasi. Imamo Borbu.

  3. Djujic komentariše

    Sotona u jagnjecoj kozi,naj strasnije je sto mu neke Vladike dozvoljavaju da manipulise njima !

    1. KIRO komentariše

      Opet ovaj Djujić laje, koji je ovo kreten bolesni. Liječi se mrčo.

  4. Dekson komentariše

    Tako je. Ne dajmo se braćo da nas šaka lopova, ateista i komita preko Vijesti i Željka Ivanovića destabilizuje lažnim, spinovanim tekstovma i bombastičnim naslovima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.