Medojević: Katnić ne smije da udari na Prvu banku, “kavčane” i ekipu iz Granda!

0

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ocijenio je da Vlada nije spremna za moguću ekonomsku krizu, kao i da Crnu Goru očekuje “godina velikih iskušenja, sukoba u DPS-u i između režimskih struktura, lomova i kriza”.

Lider PzP-a je za “VIjesti” ponovio i optužbe o navodnoj instrumentalizaciji glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji protiv njega vodi dvije istrage i po čijem je zahtjevu krajem prošle godine proveo dvije sedmice u zatvoru.

Medojević je rekao da je država u strukturnoj političkoj krizi, koju karakterišu ozbiljni konflikti koji iz dana u dan eskaliraju.

“Katnić je postao opasno oružje u rukama braće Đukanović i Markovića za obračun sa političkim protivnicima, a prije svega DF-om, ali i sa njihovim konkurentima u švercu, i drugim profitabilnim poslovima. Braća Đukanović i Marković uz pomoć Katnića i privatnog pravosuđa suspenduju Ustav i zakone i uvode Crnu Goru u opasnu fazu fašizacije zemlje.

Katnić po nalogu ove trojice hapsi nevine ljude, montira optužbe i masovno krši ljudska prava. I kao u Hitlerovoj Njemačkoj, kada su mnogi ćutali, i kada su hapšeni i proganjani komunisti i Jevreji, tako su i u Crnoj Gori mnogi ćutali kada je progonjen DF. Ali kada tu neman fašizma pustite sa lanca, onda brzo svi koji nijesu u milosti firera dolaze na red.

Tako je Katnić krenuo na škaljarski, ali nije na kavački klan, tako je za pranje novca optužen Duško Knežević, bliski priajtelj Đukanovića i donator DPS-a i Vlade, ali nije Prva banka, Univerzal kapital i Hipotekarna banka koje kontroliše Aco Đukanović i preko kojih se obavljaju sumnjive transakcije vrijedne milijarde. Tako Katnić ne ulazi u poslove pobratima Zorana Lazovića i klana iz “Granda” niti u pljačku građana Crne Gore preko paprenih cijena ljekova koje utvrđuje njegov kum vlasnik ‘Glosarija’”, kaže lider PzP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.