Makron u pismu Vučiću: Podržavam napore ka rješavanju spora Beograda i Prištine

0

Predsjednik Francuske Emanuel Makron poručio je u pismu predsjedniku Aleksandru Vučiću da ga raduje što će uskoro posjetiti Srbiiju i podržao njegove napore da se sa Prištinom postigne sveobuhvatni i konačni sporazum, „uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu“.

– Raduje me što ću uskoro da posjetim Srbiju, kako bismo obilježili snažne prijateljske veze između naših zemalja i podržali širenje naše bilateralne saradnje na osnovama strateškog partnerstva – istakao je Markon u odgovoru na Vučićevo pismo od 21. decembra prošle godine.

On je ukazao da koncesija za aerodrom „Nikola Tesla“ kompaniji „Vensi“ svjedoči o snazi ekonomskih odnosa, kao i o uzajamnom poverenju između naših dveju zemalja.

– Francuska podržava evropsku perspektivu Srbije, koja je garant stabilnosti, kao i ekonomskog i društvenog razvoja. Ta podrška je istovremeno i politička i konkretna, preko francuske ekspertize u oblastima poput reforme javne uprave i ekonomskog upravljanja, ali i preko projekata koje će Francuska agencija za razvoj u bliskoj budućnosti pokrenuti u Vašoj zemlji – napomenuo je Makron u pismu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.