Đurić: Priština tone sve dublje u blato suludih odluka

0

Odlukom da proširi takse od 100 odsto na robu stranih kompanija koje imaju pogone u Srbiji, Priština je objavila rat velikim svjetskim brendovima i u isto vrijeme narugala se Kvinti nakon sastanka ambasadora pet najuticajnijih zemalja sa predstavnicima prištinskih institucija, kaže direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić.

On kaže da to pokazuje da Albanci nijesu iskreni kada govore da žele normalizaciju odnosa i postizanje dogovora sa Srbijom, već da sve vrijeme žele upravo ono na šta je, kako ističe, upozoravao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić – dalju eskalaciju.

„Priština tone sve dublje i dublje u živo blato sopstvenih suludih odluka, i da nije tužno bilo bi gotovo smiješno“, rekao je Đurić.

Ukazao je da Međunarodna zajednica nije na vrijeme reagovala na „sulude poteze Prištine“, i da je „dolila ulje na vatru i stvorila političke preduslove za rat sa svjetskim kompanijama“. Đurić je naglasio da će Srbija nastaviti da se suprotstavlja i da se protivi takvoj politici.

„Mi smo za slobodnu trgovinu, normalne odnose i jednake šanse za sve. Ovo što oni rade je čisto ludilo“, naveo je Đurić, prenosi Blic.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.