Darko Dulović aktivirao bombu: Diler droge pušten iz Crne Gore, pa likvidirao saradnika Luke Bojovića!

0

Srpska oolicija osumnjičila je Darka Dulovića (28), da je 19. juna ove godine učestvovao u likvidaciji Siniše Milića Bosketa (45) u centru Beograda. Dulović se trenutno nalazi u zatvoru u Spužu gdje izdržava kaznu zatvora zbog trgovine narkoticima. On je, inače, poslije ubistva Milića pobegao iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, ali je tamo uhapšen nekoliko mjeseci kasnije i 31. oktobra izručen Crnoj Gori.

Crna Gora je za Dulovićem, koji je inače srpski državljanin i ima prebivalište u Beogradu, raspisala Interpolovu potjernicu po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, gdje je osuđen na dvije i po godine robije. Osuđen je za nabavljanje i rasturanje najmanje 300 grama heroina.

Policija je 21. juna 2016, prema optužnici, pokušala da zaustavi automobil u kom su bili Dulović, njegov rođak Bijelopoljac Aleksandar Dulović i Dragan Terić iz Berana. Oni su praćeni duže vrijeme zbog sumnje da se bave krijumčarenjem narkotika. Njih trojica su, međutim, pokušala da pobjegnu. Bacili su kroz prozor pištolj sa šest metaka i oko 300 grama heroina i dali gas.

Policija je, međutim, tada uspjela da uhapsi Darka Dulovića i Dragana Terića, dok im je Aleksandar Dulović pobjegao. Poslije nekoliko mjeseci istrage i oni su pušteni da se brane sa slobode. Dulović je to iskoristio i vratio se u Srbiju i nije se odazivao na pozive suda da odsluži kaznu dok nedavno nije uhapšen u BiH i izručen Crnoj Gori.

Prema sumnjama srpske policije, on je juna ove godine podmetnuo eksploziv ispod Milićevog automobila „tojota“, koji je aktiviran oko 13 časova na Autokomandi, u širem centru Beograda. U strahovitoj eksploziji nastradao je ovaj bliski član ekipe Luke Bojovića i Filipa Koraća. Do Darka Dulovića policija je došla nakon DNK analize, ali i prikupljanja drugih dokaza.

(Foto: I.Marinković)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.