Jokić je novi kralj Los Anđelesa

0

Denver pobedio Lejkerse u gostima sa 129:118 i ostao u trci za četvrto mesto u Zapadnoj konferenciji. Jezerdžije sve dalje od plej-ina. Srpski as blistao, završio meč sa 38 poena i 18 skokova

Prošle godine je bio MVP, a kako igra u finišu ligaškog dela sezone, Nikoli Jokiću se smeši nova laskava titula za najkorisnijeg igrača NBA lige. Srpski as vodio je Denver do pobede protiv Los Anđeles Lejkersa u Kripto areni (nekadašnjem Stejpls centru) sa 129:118.

Posao Nagetsima je olakšalo neigranje povređenog Lebrona Džejmsa. Kralja nije bilo, ali novi kralj najjače košarkaške lige je tu– Nikola Jokić. Imao je čak pet izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, ali ga to nije obeshrabrilo, odigrao je fantastično u nastavku meča. Posebno je bio odličan u trećoj četvrtini, kada je postigao čak 15 poena. Već posle dve čevrtine, Jokić je stigao do dabl-dabl učinka. Imao je i tri lične greške u prve dve deonice meča što mu je malo proredilo minutažu. Morao je trener Meloun da dozira Somborcu vreme provedeno u igri.

Domaćin se držao do sredine poslednje deonice meča, kada je Srbin bio na klupi. Kada je on ušao u igru, Nagetsi su napravili seriju 11:2. Jokić je postigao četiri poena u tim trencima, prelomio meč, za pobedu tima iz Kolorada koji ostaje u igri za četvrto mesto u Zapadnoj konferenciji. Na kraju je Jokić meč završio sa 38 poena, uz odličan procenat šuta iz igre (15/22), za 33 minuta na parketu. Jedino je zakazao u šutu za tri poena, imao je tri neuspešna pokušaja. Sakupio je i 18 skokova i šest asistencija, tri ukradene i sedam izgubljenih lopti , kao i dve blokade.

Šestim vezanim porazom, Lejkersi su sve dalje od doigravanja, ostali su na 11. mestu, sa pobedom manje od San Antonio Sparsa koji su na 10. mesto koje vodi u plej-in.

Jokić je postigao više poena nego što je proveo minuta na parketu. Odigrao je još jedan fantastičan meč, ali je imao i pomoć saigrača, odličnog Erona Gordona koji je postigao 24 poena, uz osam skokova, dok je sjajan bio Vil Barton sa 25 poena, uz 10 asistencija. Dvocifreni učinak imali su i centar Demarkus Kazins koji je odlično koristio minute kada Jokića nije bilo u igri. Za samo 15 minuta postigao je 14 poena. Po 10 su ubacili Bonis Hiland i Dejvon Rid.

U odsustvu Lebrona Džejmsa, odlični su bili Entoni Dejvis i Rasel Vestbruk sa 28, odnosno 27 poena. Iskusni asovi držali su domaćina u igri, ali kada je u igri ušao Jokić sredinom poslednje deonice meča, Lejkersi nisu imali rešenja, pa su nastavili crnu seriju i crnu sezonu koja će verovatno da ih ostavi bez borbe u plej-inu. I treći veteran, Karmelo Entoni, bio je solidan. Ubacio je 17 poena, a Malik Monk 11.

(MozzartSport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.