Kusturica: U Ukrajini se, uz asistenciju Pentagona, vodi rat protiv pravoslavlja!

5

Rat u Ukrajini je rat protiv pravoslavlja, bilo bi bolje da su predsjednici sa Zapada prisustvovali ranijim Paradama pobjede u Moskvi umjesto što „sada gledaju tu paradu uživo“, ocijenio je proslavljeni reditelj Emir Kusturica.

-Rat u Ukrajini, za koga sa sigurnošću možemo da tvrdimo kako je dugo pripreman uz asistenciju Pentagona, zapravo je rat protiv pravoslavlja i svega što jedna autentična kultura predstavlja kao glavnu prepreku na putu transhumanizma – pretvaranja ljudi u ono što je provjereno- rekao je Kusturica u besjedi povodom Svetosavske povelje, koju dodeljuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosveta“, a koja mu je uručena danas u Hramu Svetog Save u Beogradu.

Kusturica je ocijenio da je ukrajinska Vlada „pronacistička i da se okrenula protiv naroda Donjecka i Donbasa samo zato što su željeli prijateljstvo sa Rusijom i da žive po svojim principima i u svojoj kulturi“.

-Mi tek sada počinjemo da shvatamo prirodu nacizma, jer su njegovi korijeni prekriveni emocijama oslobađanja u Drugom svjetskom ratu. I da li je na kraju bilo bolje i jeftinije, a to je moje obzirno pitanje, da su predsjednici sa Zapada prisustvovali proslavi nekoliko godina na Paradi pobjede u Moskvi umjesto što sada gledaju tu paradu uživo? Nema sumnje da bi bilo bolje, ali je sigurno da su oni tada znali ono što nama u to vrijeme nije bilo poznato- rekao je Kusturica.

Hitler je bio projekat svjetskog kapitala

Kusturica je izneo i oštre optužbe na račin Katoličke crkve, ocijenivši da je ona „svoju najmorbidniju tačku doživjela pojavom nacizma i Hitlera“, za kojeg navodi da je bio projekat svjetskog kapitala, ne samo njemačkog.

On je ocijenio da Drugog svjetskog rata ne bi bilo, da su se Francuzi i Englezi 1938. godine suprostavili nacizmu, ali da im je „očigledno Hitler trebao za ono što je ranije bezuspejšno trebao da obavi Napoleon.“

Kusturica je postavio pitanje -da li je nacizam sada u novom odijelu ili će to samo biti nova forma fenomena „od kojeg će mnogo kasnije biti ono što je započeto pandemijom Kovida 19?

– Gledao sam dokumentarni film o biolaboratorijama koje su uništene u Ukrajini i koje su zapravo bile sijači smrti.  Korona je izgleda ručni rad- kazao je Kusturica.

 

5 Comments
  1. zorzi komentariše

    BOG TI SVAKO DOBRO DAO…

  2. CG komentariše

    Ukrajinski vojnici su se uvijek uspješno borili protiv nacizma, oslobodili su i Beograd od nacista 1944.
    Ukrajinska vojska će uspješno sprovesti i denacifikaciju Rusije, uopšte ne trebate da brinete.

    1. Laki komentariše

      Kusturica za Predsednika ! Najpametniji.

  3. hn komentariše

    jedino sto je ukrajna pravoslavna zemlja, a Nemanja – Emir

  4. Rade komentariše

    Pa zar je onaj iz čečenije (muslimanske vjere) poslat da ubija pravoslavce u Ukrajnu od Amerile ili Risije?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.