Dragan Rosandić- Rosi: Američka pita!

5

Piše: Dragan Rosandić – Rosi

U podgoričkom hotelu „Klinton“ prethodnih dana usaglašavana je nova manjinska vlada mandatara Dritana iz URA, uz podršku opozicionog DPS-a!? Zato su skupu prisustvovali URA, SDP, SD, manjinci Bošnjaci i Albanci, DPS – i naravno SNP onlajn! A to je već prava pravcata američka pita! Za neupućene, „Američka pita“ je čuveni serijal filmova o sranjima američkih tinejdžera! Ima tu i dosta tinejdžerskog seksa, baš kao ovo kod nas oko formiranja manjinske vlade!

U hotelu „Klinton“ će održati, na divlje, i sjednicu Parlamenta, na kojoj će i izabrati manjinsku vladu! Ipak je to najprikladnije mjesto, s obzirom da je ova „pita“ umješena u američkoj ambasadi, uz malo kečapa i origana iz britanske i njemačke ambasade! Mada, ne pravi se pita od…

Memorandumska igranka

U ovoj memorandumskoj igranci učestvovali su skoro svi – izuzev Demokrata, Milačića Praščevića (Prava CG) koji se iz praktičnih razloga utoplio u Zdravkovoj zadnjici, i Danilovića (Ujedinjena CG) koji solira zbog lokalnih izbora! Dakle – URA, SNP, DF, PZP, SDP, SD, DPS i manjinci Bošnjaci i Albanci! Naravno, tu su i neizostavno medijsko govnarski konglomerat (MGK) Vijesti, NVO otpad i strane ambasade!

Da bi ova memorandumska prevara o manjinskoj vladi, uz podršku DPS-a, uspjela i dobila kakav-takav legitimitet kod srpskog biračkog tijela i međunarodne „demokratske“ javnosti – u njoj su morali učestvovati Demokrate ili SNP! Demokrate su, u startu, odbile i potpisale „Izjavu časti“ da nikada neće sa DPS-om, uprkos pritiscima tradicionalnih prijatelja iz stranih ambasada, a časni SNP je „iznenađujuće“ pristao da ih DPS podupire!? DF se povukao na rezervni položaj, doduše teško osakaćen za ovo dvoje profesora-tezgaroša Branka i Branku Bošnjak, i čeka rasplet! Vjerovatno, bez Branka i Branke!

Okupaciona vlada

Prsli šef režima Milo Lopov dao je mandat Dritanu za formiranje manjinske vlade, uz podršku prslog DPS-a!? Bitanga je dala mandat Dritangi! Naš Porošenko dao je mandat našem komičaru Zelenskom!

U ovakvoj situaciji globalnog poremećaja i rata u Ukrajini – oni prave manjinsku vladu!? Umjesto vlade nacionalnog spasa, oni prave kvislinšku okupacionu vladu skrpljenu po stranim ambasadama! Sve partije da se sastave nemaju kadra da skrpe jednu krštenu vladu, a oni prave manjinsku!?

Dritan je genije – ovo mu je drugi državni udar za samo pola godine! Nema šta, pravi komičar! Naš Zelenski! Najveći uspjeh ukrajinskog komičara Zelenskog je sviranje klavira kurcem, a naš Dritan svira kurcu!

Pjevuni i pjevaljke

Ovih dana pjevuni i pjevaljke iz MGK Vijesti, URA i NVO otpada puštaju prve probne balone oko sastava američke pite (čitaj: manjinske vlade)! Dijele se šakom i kapom resori diletantima, dunsterima i gradskim budalama, koje je malo ko ili niko nije glasao na izborima – po istom receptu Zdravkove prevarantske „apostolske i ekspertske“ vlade! Po formuli 6:6:6, odnosno 18 ministarstava, 6 treba da pripadne URA, 6 SNP-u i 6 manjincima, a sve to da pozlati prsli opozicioni DPS!?? Tako će, prvi put u političkoj teoriji i praksi, sve ove partije koje imaju manje poslanika nego ministara – sklepati vladu!?

Međutim, pjevuni i pjevaljke iz MGK Vijesti taktički nam još ne saopštavaju glavnu prevaru – koji će sve personalno URA i NVO otpad preuzeti resore bezbjednosti i sile, policije i vojske? Odnosno, ko će nam oteti državu: turistički radnik sa Cetinja Filip Adžić, domaćica iz Budve Božena Jelušić, NVO guska Jovana Marović, šef stovarišta iz Bara Đurović…
Salto mortale

Salto mortale časnog SNP-a zapanjio je sve izuzev odmetnutog rukovodstva od časnog članstva! Joko, Dada, Draganče i Lala! I naravno Danijela, SNP-ova genocidno uzdržana Božena Jelušić ili Branka Bošnjak, ali iz Herceg Novog!

Šta je Joko izpregovarao? Kome je Joko poklonio ključeve države?

Joko sad mora da opošljava naloge Miška iz MGK Vijesti, Dritana iz URA, NVO otpada, DPS-a, Bošnjaka, ambasada… Npr. Zdravko je slušao samo Miška iz MGK Vijesti, Dritana i ambasade! I zavalili su mu nogu u zadnjicu!

Sad je bitno samo da Dritan sjedne u manjinsku fotelju! I da SNP podigne ručice! A onda više nije ni bitno! Kome nakon toga više treba SNP? Zavaliće i njima nogu u zadnjicu, za par mjeseci! A možda i prije!

URA

URA je jedna moderna zelena evropska ustaško-neonacistička stranka, koja se kao nešto ugleda na njemačke Zelene!? NJemački Zeleni su obično lijevo smetalo u vladama Demohrišćana i Socijaldemokrata i s obzirom da participiraju sa najmanjim brojem poslanika – daju im ministra inostranih poslova, počev od onog čuvenog Joške Fišera pa do ove sadašnje vesele Analene Berbok! Ali kod nas, naš komičar Dritan sa tri poslanika – hoće da bude premijer! Na opšte oduševljenje našeg Joka, iz SNP-a!?

Dugogodišnji NVO otpad, izvjesna Jovana Marović, odnedavno potpredsjednica URA, 5. septembra 2021, oko podne, nakon dramatičnog ustoličenja mitropolita Joanikija na podivljalom Cetinju, objavljuje na svom FB nalogu:

„Mene bi bilo sramota da sam ustoličena onako kao mitropolit Joanikije“!?

I naš Joko misli da će mu ova guska, koju je ustoličio strani faktor, potpisati Temeljni ugovor sa SPC!?

Juče je guska, u ime URA, javno podržala i nekakvu listu „Ne davimo Beograd“ i žute patke na izborima u Srbiji, odnosno strane plaćenike!

Domaće guske, žute patke, komičari, bitange, dritange, Joko, Dada…

5 Comments
  1. Порфирије Петрович komentariše

    Genijalno!

    1. Queen komentariše

      Dobro je to rosandicu bravo.

  2. [email protected] komentariše

    👏👑❤

  3. Altobeli komentariše

    Ahde rosi karu nam poposi 😂

  4. Pero+Trokadero komentariše

    Drago mi što smo ista generacija čuvene beranske gimnazije. Bravo Rosi !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.