Zelena solidarnost ne poznaje granice: URA ne izlazi na izbore u Beranama, ali ima svog kandidata za gradonačelnika Beograda!

4

Građanski pokret URA uključio se i predizbornu kampanju za lokalne izbore u Beogradu.

Politički subjekt koji ima neobuzdane pretenzije da upravlja Crnom Gorom i širi evropske vrijednosti u narednih godinu,  ne nadmeće se na lokalnim izborima u Beranama 27. mart, ali zato ima „svog“ kandidata za gradonačelnika Beograda.

Potpredsjednica URE  i crnogorska Vi(o)la fon Kramon  Jovana Marović podržala je kandidata koalicije „Moramo“ i lidera pokreta „Ne davimo Beograd“ Dobricu Veselinovića za gradonačelnika Beograda.

-GP URA na izborima 3. aprila podržava „Ne davimo Beograd“ i koaliciju „Moramo za dobar grad“ , zbog toga što svaki grad zaslužuje upravu koja odsluškuje potrebe građanki i građana. Zbog toga što je neophodno zaustaviti trend betonizacije. Zato što je svakom gradu neophodno više zelenih površina i čist vazduh. Zato što je lijevo najbolja opcija. Iz svih ovih razloga glasajte za Dobricu Veselinovića kao gradonačelnika Beograda. Za dobar, čist, zelen Beograd, podrška iz Podgorice- navela je Marović.

 

Zelena solidarnost očito ne poznaje granice čim se Marovićka uključila u predizbornu kampanju za izbore i podržala jednu od franšiza Zelenih u Srbiji.

Interesantno je što se baš potpredsjednica URE i nekadašnja NVO aktivistinja na ovaj način umiješala u izborni proces u susjednoj državi, s obzirom da je sama svojevremeno optuživala Srbiju da se neprimjereno miješa u unutrašnje stvari Crne Gore od 30. avgusta 2020. godine.

Podsjetimo se šta je Marović imala da kaže o „neprimjerenom“ miješanju Beograda na političke procese u Crnoj Gori.

-Imamo brojne igre od strane zvaničnog Beograda. Demokratski front tijesno sarađuje sa predsjednikom Vučićem i zvaničnim Beogardom i ne vide ništa sporno da se susjedna država miješa u unutrašnje stvari jedne nezavisne države. Drugi dio javnosti Crne Gore je opravdano bijesan i ljut zbog toga što postoji toliko interesovanje iz Srbije za sve što se dešava u Crnoj Gori, ali više zbog toga što postoji otvoreno miješanje u untrašnje stvari Crne Gore. Crna Gora je nezavisna država i vodi svoju samostalnu politiku i u tom smislu je slobodna da radi šta god želi…- poručila je Marović 21. juna 2021. godine na Novoj S.

 

U međuvremenu, učlanjenjem u GP URA,  Jovana Marović se transformisala od NVO suvereniste u zelenog integralistu koji se ne obazire na činjenicu da je Srbija, baš kao i Crna Gora u njenoj izjavi od 21. juna 2021. godine, nezavisna država koja ne trpi da joj se iko sa strane miješa u unutrašnja pitanja.

U svom novom nastupu na Novoj S četiri mjeseca kasnije Marović ponavlja da su odnosi između Srbije i Crne Gore loši zbog uplitanja Beograda crnogorska pitanja i neprimjerenih izjava srpskih zvaničnika.

-Imali smo dosta tenzija, bilo je tenzičnih izjava Beograda, imali smo brojne kampanje protiv premijera (Krivokapića). Trebalo bi definisati odnose. Crna Gora i Srbija nemaju otvorene sporove, odnosi su loši zbog izjava zvaničnog Beograda. Mi smo za brisanje granica i na taj način povezivanje cijelog regiona, za EU. Postoje određena interesovanja za dešavanja u Crnoj Gori, s vremena na vreme je to pretjerano- rekla je Marović.

Ona je očito stava da se Srbija i Crna Gora mogu povezati isključivo zelenom antibetonskom agendom i čistim vazduhom i da na osnovu tih parametara dvije države mogu tješnjije da sarađuju. Međutim, Marović  je prenebregla činjenicu da snaga URA-inih zelenih blizanaca iz Srbije, baš kao i snaga partije Dritana Abazovića, ne ulivaju nadu da do bilo kakve, pa i zelene saradnje između Beograda i Podgorice može doći u doglednoj budućnosti.

GP URA se očigledno zanio u svojoj reformatorskoj misiji, čim pokušava svoje svjetonazore da širi i u glavni grad susjedne države. Umjesto da, kao potpredsjednica URE, snosi odgovornost za njihov propali eksperiment ekspertske Vlade koji je prouzrokovao političku krizu i institucionalnu blokadu nezamislivih razmjera u Crnoj Gori, Marović bi da Beograd zavije u zeleno.

Imajući u vidu reputaciju koju URA uživa u Crnoj Gori i ostvarene rezultate od trenutka kada su se odvojili od svoje matice Pozitivne Crne Gore, Dobrica Veselinović bi morao sa velikim podozrenjem i rezervom trebao da prihvati nesebičnu podršku ambasadorke zelene volje iz Crne Gore.

I na kraju pitamo potpredsjednicu URE na osnovu čega tvrdi da svaki grad zaslužuje upravu koja odsluškuje potrebe građanki i građana, kada se politički subjekti čiji je član ne može pohvaliti podatkom da je ikada iznjedrio predsjednika neke crnogorske opštine.

 

 

 

 

 

4 Comments
  1. Kontra Revolucija komentariše

    Eee, ova URA je ko kuga !.
    Mala im je Crna Gora, sad bi i Beograd !.
    Baš takvi su još Beogradjanima potrebni !.
    Kao da nemaju svojih briga, Djilasa, Ponoša, Kandicku itd., itd., još samo im je fašistickogradjanska URA falila !.

  2. Порфирије Петрович komentariše

    Sa ovim “razdeljkom“ u ustima mogla bi eventualno da podrži kandidata za predsednika neke selendre u Albaniji. Uzgred budi rečeno, tako je i obučena.
    Ove neandertalne žene bivaju najopasnije kad se dovate vlasti.

  3. Djujic komentariše

    Borbo svi su bolji i Veci srbi od vaseg veleuzdajnika usnije.!

  4. iz glave komentariše

    krug dvojke odavno pune deca srpskih izdajnika i pripremaju teren da formiraju istu takvu elitu

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.