Tuđe branim, svoje ćutke dajem: Branitelji ukrajinskog suvereniteta i crnogorskog slobodarstva ne reaguju na Kurtijeve teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori!

7

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti prije dva dana je najavio da će ispraviti grešku i „vratiti“ 8.200 hektara teritorije koje su prethodne prištinske vlasti, kako kaže, poklonile Crnoj Gori.

Balkanski mirotvorac i reformator, kako su u čestitkama i sporadičnim susretima oslavljavali Kurtija njegovi partneri Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović, Đorđe Radulović i Aleksa Bečić, zaprijetio je budućoj Vladi Crne Gore da će se potruditi da je liši tih 8.200 hektara.

– Nadamo se da će Crna Gora uskoro imati novu vladu, sa kojom ćemo moći da razgovaramo, da se pozabavimo i ovim pitanjem, za razliku od prethodne vlade koja je osim Beograda imala proruske elemente unutra i naravno nije bilo uslova za takav dogovor- rekao je Kurti.

Treći dan od ove ratnihuščake izjave kojom se ugrožava teritorijalni integritet jedne evropske, suverene,  NATO i trajnom miru okrenute države, nijedan od čuvara crnogorskog slobodarstva, morala, herojstva, milenijumske državnosti nije našao za shodno, barem putem Tvitera, da odreaguje na Kurtijevu provokativnu izjavu.

Na Kurtijevu sramnu ideju o oduzimanju dijela teritorije Crne Gore, nisu reagovali ni predsjednik Milo Đukanović, mandatar za sastav nove Vlade i potpredsjednik aktuelne Vlade Dritan Abazović, doskorašnji predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović, kao ni sav galimatijas partija koje u prethodnih skoro mjesec dana lamentiraju nad ruskim kršenjem međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Tridesetodišnji čuvar crnogorskog moralnog kredibiliteta i inspirator budućeg šumsko-gerilskog načina ratovanja, u najnovijem talasu antisrpskog i antiruskog raspoloženja prećutao je Kurtijevu prijetnju novoj Vladi koju će podržavati njegovi poslanici iz skupštinskih klupa.

A samo prije nekoliko dana je tvrdio da bi Crna Gora izgubila moralni kredibilitet ako bi stavila preko očiju povez  i prećutala agresiju Rusije na Ukrajinu i rušenje međunarodnog prava.

-Prvi put kada bi stavili povez preko očiju i kada bi dozvolili da neko stavi povez preko očiju, da prećutimo na agresiju na nezavisnu državu i rušenje međunarodnog prava, kao što u ovom slučaju čini Ruska federacija, izgubili bi svoj moralni kredibilitet. Izgubili bi pravo na očekivanja, da sjutra kada bi se to ne daj Bože dogodilo u Crnoj Gori i druge države slobodnog svijeta trebaju da podrže crnogorsko slobodarstvo i crnogorsko pravo na izbor vlastite budućnosti- poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u eksluzivnom intervjuu na „oslobođenom“ javnom servisu.

Nije prošlo ni četiri dana a Aljbin Kurti je, istina samo verbalno, ugrozio crnogorsko slobodarstvo, a Đukanović demonstrira zavidnu dozu sljepila i nijemosti.

Ni Đukanovićev mandatar Dritan Abazović koji bi da se žrtvuje za Crnu Goru i postane njen premijer na određeno vrijeme ili nije dobro shvatio svog sunarodnika ili je njegovu izjavu doživio kao nesebični prilog dobrosusjedskim odnosima između Podgorice i Prištine koji podrazumijevanje žrtvovanje dijela teritorije Crne Gore.

Kurtijev poziv na fer pogodbu nisu prokomentarisali ni dežurni i novokomponovani branitelji crnogorske (ne)zavisnosti i samobitnosti poput ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića i lidera Demokrata Alekse Bečića.

Ni predstavnici SDP-a, SD-a, SNP-a i manjisnkih partija u ovoj Aljbinovoj pretenziju na dio crnogorsko teritorije ne vide ništa sporno.

A možda svi gore pomenuti politički „faktori“ u Crnoj Gori čekaju dopust iz upravljačkih centara iz Brisela, Vašingtona, Londona i Berlina kako bi konačno osudili Kurtijev atak na međunarodno priznatu državu čija se zastava očito simbolično viori ispred sjedišta NATO pakta u Briselu.

Pored poslanika DF-a Jovana Vučurovića, drsku Kurtijevu izjavu osudili, iz svima poznatih razloga, premijer Zdravko Krivokapić (koji se nedavno u London zajedno sa Aljbinom Kurtijem propisno islikavao) i lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Moralno i istorijsko posrnuće crnogorske političke klike najbolje oslikava činjenica da bi radije poslali vojnike da brane NATO granice u Istočnoj Evropi, negoli li sopstvene u blizini terorističke tvorevine Kosovo.

 

 

 

 

7 Comments
  1. CG komentariše

    Ko je autor ovako glupog teksta?
    Ovaj uradak je dostojan objavljivanja u Sputnjiku, ali ne kod onih koji pretenduju da budu ozbiljan medij.

    1. ovca komentariše

      Izgleda da si ti stalno na Sputnjiku kad si tako obrazovan.

      1. Djuricko komentariše

        Ako crnogorci ovo dozvole ne bilo ih

  2. ovca komentariše

    Kurti zna šta priča i zna da je to još Milo obečao dati za koji šleper cigara,a podmetnut će Dritangi da bi on opet ispao svetac.

  3. Kontra Revolucija komentariše

    Ovo je opasno, pošto NATO uopšte ne reaguje !.
    Zamislite „nepriznata drzava Kosovo*“ preti jednoj NATO clanici oduzimanjem teritorije a NATO cuti ???.
    Eto toliko od severnoatlantskih prijatelja i partnera !!!.

    1. Djuricko komentariše

      Ako crnogorci ovo dozvole ne bilo ih

  4. Ivi komentariše

    NE BILO TEBE KAO ŠTO TE NEĆE NI BITI, AKO SE UTOVARI TAJ ŠIPURI I ONAJ ZELENI KREDITLIJA, ONO NIŠTAVILO, MUKA, OVO JE VELIKA OPASNOST!!!!!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.