Besprizorni napadi na SPC od DFC-a: „SPC ima proruski i antidržavni karakter“

4

Digitalni forenzički centar (DFC) objavio je studiju koju su naslovili „Analiza sjenke Ukrajine nad Crnom Gorom“, gdje su, između ostalog, optužili i Srpsku pravoslavnu crkvu da ima proruski i antidržavni karakter a pozivajući se na Rezoluciju Evropskog parlamenta gdje se SPC optužuje kao destabilizijući proruski faktor na Balkanu.

„Ne treba ispustiti iz vida ni Srpsku pravoslavnu crkvu, koja od 2020. godine igra važnu ulogu u formulisanju unutrašnjih pitanja Crne Gore,
a djeluje u koordinaciji sa patrijarhom Kirilom iz Moskve i aminuje razaranja Ukrajine. Nedavne riječi mitropolita Joanikija su do kraja ogolile proruski i antidržavni karakter SPC u Crnoj Gori.“ kaže se u analizi DFC-a.

Očigledno niko od službenika DFC-a ne može ni da pojmi ulogu koju Srpska pravoslavna crkva ima u crnogorskom društvu čemu svjedoči svakogodišnja anketa koja pokazuje da je upravo ona institucija koja uvažava najveće povjerenje crnogorskih građana. Međutim, to nije spriječilo DFC da po nalogu svojih NATO šefova napadne na svetinje u maniru Mila Đukanovića i DPS-a ne shvatajući da ovim upravo samo ojačavaju povjerenje građana u Crkvu i sami sebi crtaju metu.

Oni su takođe naveli da je dokaz za ove tvrdnje slučaj priznanja autokefalnosti ukrajinskih raskolnka koje je potpisao vaseljenski patrijarh Vartolomej, a što Srpska pravoslavna crkva nije priznala jer je uvijek uzima u obzir riječi svetih otaca, „ni mučenička smrt neće opravdati grijeh rasklonika“. To naravno službenici NATO ambasade u Crnoj Gori ne znaju jer niti znaju što je svetinja, niti šta je Crkva, niti to šta je crkvena misija ovdje na zemlji.

Otac Gojko Perović je tokom litija 2020. godine kazao da je Crkva ambasada Carstva nebeskog ovdje na zemlji, što je i jedina paralela koju oni mogu da razumiju budući da oni sami na takav način funkcionišu.

Iz DFC-a takođe navode da je ukrajinska kriza „ogoljela ulogu Srpske pravoslavne crkve kao agenta ruskog mira i srpskog sveta¸ koja je konačno i sa relevatne adrese kao što je Evropski parlament prepoznata kao destabilizujući faktor na Balkanu, koja djeluje u simfoniji sa Ruskom pravoslavnom crkvom i ni u jednom momentu nije dovela u pitanje Putinovu neoimperijalističku politiku“.

Naravno, fakat je, i potpuno je normalno da Srpska pravoslavna crkva djeluje u simfoniji sa Ruskom pravoslavnom crkvom imavši u obzir da su one dvije pomjesne pravoslavne crkve u svijetu. Isto tako i SPC djeluje u simfoniji sa svim ostalim kanonski priznatim crkvama u propovijedanju Hristovog Jevanđelja, ali se u alanizi DFC-a to ne napominje već se samo posmatra kroz iluziju kako su u „mantijama tajni ruski agenti“,

Ovakva retorika prema jedinoj kanonskoj pravoslavnoj zajednici je dolazila samo iz Demokratske partije socijalista. Umjesto da DFC radi na pomirenju društva, oni kao dobre sluge NATO saveza potpiruju tenzije u društvu i ispunjavaju svoju misiju, iako je crnogorskom društvu jedino potrebno pomirenje i nacionalno jedinstvo, naročito u ovom trenutku. Bezuslovno svrstavanje na jednu stranu ne donosi dobro nikom, to je fakat. Zašto onda dozvoljavati jednoj ovakvoj organizaciji da arbitrira crnogorskim društvom?

4 Comments
  1. NIKO99 komentariše

    DFC je i stvoren da širi maligni uticaj Britanije u Crnoj Gori. Rade to štp im je zadatak. Ne čudi nas ta engleska histerija.

  2. Harvi Kejtl komentariše

    Sve su kriva naša govna.davno sam rekao da treba da se pojavi čist predstavnik srba i naroda uopšte koji neće DPS I MILA uzet u usta nego koji će prvo raskrinkati i uništiti ova govna lažna i mandića i medojevića radulovića bošnjak kneževića bulatovića bečića krivokapića ama sva ova govna prodana pa kad njih uništi onda da ide dalje.
    ŠTA NAM URADIŠE SVE IM PROKLETO BILO I NJIMA I NJIHOVIMA

    1. Bajro. komentariše

      Komentar je trt…

  3. Gojko P. komentariše

    Što vam znači to da sami sebi crtaju metu?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.