Za dva mjeseca: U Herceg Novom krivično procesuirano 26 lica

0

Službenici Uprave policije u Herceg Novom su tokom prethodna dva mjeseca, sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti, protiv 26 lica podnijeli krivične prijave dok će 12 osoba prekršajno odgovarati, saopšteno je iz Uprave policije.

– Naime, hercegnovska policija je nadležnom državnom tužilaštvu podnijela 11 krivičnih prijava protiv 12 osoba zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz oblasti privrednog kriminala a kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 110.000 evra – kazali su iz UP.

Dodaju da je u vezi krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminala policija u Herceg Novom je rasvijetlila osam krivičnih djela, od kojih je jedno iz prethodnog perioda, i zbog njih procesuirala pet osoba.

Kako navode materijalna šteta nastupila je izvršenjem ovih djela iznosi oko 4.000 evra, a dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima.

– Tokom navedenog perioda izvršeni su pretresi na više lokacija, u kojima je pronađeno oružje u ilegalnom posjedu i narkotici. Nadležnom tužiocu podnijete su tri krivične prijave zbog krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su zbog narkotika takođe podnijete tri krivične prijave ali i tri prekršajne – rekli su iz Uprave policije.

Oni su kazali da su pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi su zbog krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici nadležnom tužiocu podnijeli pet krivičnih prijava protiv pet osoba i devet prekršajnih prijava zbog izvršenih prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

– Jedna osoba će odgovarati za krivično djelo dječja pornografija – poručili su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.