Kristofer Hil se oglasio pred dolazak u Beogradu: U kofere neću spakovati težak teret prošlosti!

1
Kristofer Hil zamijeniće Entonija Godfrija na mjestu ambasadora u Beogradu. Hil je posle polaganja zakletve poslao i prvu poruku Srbiji.
-Veoma sam zahvalan i izuzetno srećan što je Senat SAD potvrdio moju nominaciju krajem prošle nedelje. U narednim danima slede užurbane pripreme kojima se svi bavimo kada krećemo na neki važan put i odlučujemo šta treba poneti, a šta ostaviti iza sebe. Moja supruga Džuli i ja se istinski radujemo što će Beograd biti naš dom u nekoliko narednih godina i što ćemo upoznati Srbiju i njen dinamičan narod.
Toliko toga se promijenilo od kad sam poslednji put bio u Beogradu i regionu. Vremenom sam naučio da poštujem istoriju i nastojao sam da naučim njene složene lekcije, ali u kofere neću spakovati težak teret prošlosti.
Dolazim sa novim pogledom na Srbiju iz 2022. godine, zemlju koju Sjedinjene Države vide kao važnog partnera i prijatelja. Ovo su bez sumnje nespokojna vremena. Ipak vjerujem da ih naše dvije zemlje mogu dočekati zajedno, u konstruktivnom duhu i raspoloženju i sa sviješću da imaju mnogo zajedničkih interesa.
Želim da naši bilateralni veze rastu i napreduju kao nikad prije, a posebno želim da iz ovih globalnih izazova naši odnosi izađu još bolji i jači. Vjerujem u viziju dinamičnih odnosa između Srbije i SAD, koji počivaju na dubokim temeljima međusobnog poštovanja. U saradnji sa sposobnim osobljem Ambasade SAD u Srbiji, radujem se što ću doprinijeti najproduktivnijoj eri u odnosima koju su naše dvije zemlje ikada imale- navodi se u Hilovoj poruci objavljenoj na sajtu Ambasade SAD u Srbiji.
1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Bolje da ne pakuje kofere i ne dolazi uopšte. Teška je grška što su izabrali ovog diplomatu da bude ambasador SAD-a u Srbiji. Biće to nastavak pritisaka i ucjena. Potpuno su ophrvani britanskom doktrinom koja je i samu Britaniju dovela do propasti. Koliko vidim, Njemački Vermaht se diže i nova oružana koalicija stvara u Evropi a sve zaslugom slabosti koju su ispoljile SAD i Briatanija. Najveća žrtva ove antiruske histerije biće Britanija. Ali to smo mogli i odavno zaključiti. Svaki sukob između velikih sila ide na ruku onim regionalnim silama koje čekaju iz prikrajka da Veliki oslabe. Na kraju isto možemo zaključiti da neko ko je poznat svima kao pripadnik satanističke sekte od početka svoje diplomatske karijere sigurno neće odustati od destruktivne politike. Ovo takođe najviše škodi interesima SAD-a i naravno oslabiće njihovu stranu još više. Siguran sam da će pokušati iskompromitovanog Vučića da iskompromituju do krjnjih granica pa će ga na kraju prosto pustiti niz vodu kako oni to imaju običaj.
    Cijelo vrijeme imam utisak da gledam reprize a to je poslijedica njihovog šablonskog satanističkog ponašanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.