Kovačević: Opština Nikšić će dati svoj doprinos i pomoći porodice boraca iz Nikšića stradalih u ratovima 90-ih

0

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za predstavnike Udruženja boraca ratova od 1990. godine i predstavnike porodica boraca iz Nikšića stradalih u ratovima 1991/1999. godine. Tom prilikom predsjednik Kovačević je istakao da se ne smiju zaboraviti oni koji su svoj život izgubili braneći naš narod i našu državu.

„Sramno je kako su se bivša lokalna uprava i država u prethodnom periodu odnosili prema ljudima koji su ovoj zemlji dali ono najvrednije što su imali – svoj život. Mi ćemo dati doprinos da otpočnemo novi odnos prema junacima koji su branili životima slobodu i svoj narod i koji ne smiju biti zaboravljeni“, istakao je predsjednik Kovačević.

Predsjednik Udruženja boraca ratova od 1990. godine Radan Nikolić podsjetio je da se 05. 03. 2022. godine navršava 18 godina od dopremanja posmrtnih ostataka rezervista iz nikšićko-šavničke grupe, a u aprilu – 30. godina od zločina u splitskom logoru Lora.

„Zločini koji su se 90-ih dogodili nad našim državljanima su prošli nekažnjeno. Zahvaljujem predsjedniku Marku Kovačeviću i upravi koju vodi, na podršci koju imamo za sve naredne aktivnosti, sa kojima bismo ponovo podsjetili državne institucije na taj zločin, koji je zločin nad zločinima, koji se desio našem narodu, a koji su do sada državni zvaničnici i institucije ignorisali.

„Sramno je što su ranije zvaničnici Crne Gore potpisali sa Hrvatskom sporazum u kojem se za dešavanja u tadašnjem ratu krivično gone samo naši državljani. Mi se nećemo pomiriti sa tim – da ovaj zločin nad našim narodom prođe nekažnjeno. Moraju se počinioci procesuirati i odgovarati za svaki nevino stradali život“, istakao je Nikolić.

Prisutnima se obratio i predsjednik Udruženja boraca 90-ih Nikšić Blažo Đurković, koji je istakao da je državni vrh u prethodnom periodu ignorisao zločin u Lori i veliku zahvalnost iskazao predsjedniku Kovačeviću, koji se na pravi način odnosi prema žrtvama, borcima koji su stradali za našu državu.

U narednom periodu Udruženje boraca ratova od 1990. godine organizovaće brojne okrugle stolove, manifestacije i događaje kako bi svi bili upoznati sa zločinom u kojem je stradao naš narod. A TV NK snimiće dokumentarni serijal o zločinu u splitskom logoru Lori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.