Antiruska histerija obuzima Crnu Goru: Da li će podaničke vlasti rušiti Moskovski most i spomenike u Podgorici, te preimenovati škole koje nose ime po ruskim velikanima?

3

Antiruska histerija polako, ali sigurno, obuzima Crnu Goru i poprima zabrinjavajuće obrise.

Kako bi dokazao podaništvu prema zapadnim potičkim centrima čija se sjedišta nalaze u Briselu, crnogorski državni vrh je jednoglasno iskazao spremnost da je samo nebo granica za donošenje  rusofobnih odluka.

Dok mediji Prve i Druge familije udruženim snagama ciljano šire dezinformacije preuzete sa zapadnih medijskih adresa, istovremeno Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović, u trci da dobiju koji štrik od nalogodavaca sa Zapada uoči perioda kada se očekuje rasplet političke zavrzlame nastale nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića.

Pored najviših državnih dužnosnika, pojedini ministri, lokalni funkcioneri, civilni aktivisti, javne ličnosti dokazuju solidarnost sa Ukrajinom brojnim originalnim rusofobnim idejama koje imaju za cilj žigosanje ruske politike, kulture, sporta tj. ruskog pogleda na svijet oko nas.

Da li će ova bučna, manjinska i neograđanska klika, koja je godinama žmurila i ćutala na stradanje srpskog naroda na Kosmetu, ruskog u Donbasu, palestinskog, jemenskog, avganistanskog, iračkog na azijskom tlu i libijskog naroda u Africi, skovati plan na osnovu kojeg bi se izvršila potpuna derusifikacija Crne Gore, odnosno otklanjanje simbola ruske kulture u državi.

Tako bi pored slanja vojnika na granici sa Ukrajinom i vojne pomoći ukrajinskoj vojski,  sve izvjesnijeg usvajanja Rezolucije o ruskoj granici u Skupštini, Crna Gora u narednom periodu mogla i simbolički da raskine vezu sa Rusijom i time, što bi slijedeći instrukcije sa Zapada, i po uzoru na ukrajinske naciste, fizički eliminisati objekte koji na bilo koji način mogu svjedočiti da je između Rusije i Crne Gore nekada postajala određena doza bliskosti.

Na udaru građanističke i mržnjom prema pravoslavlju opterećene „elite“ i njihovih političkih zastupnika mogao bi se u narednom periodu naći Moskovski most koji je u Podgorici izgrađen za vrijeme intezivnih ruskih investicija u Crnoj Gori i idiličnih odnosa dvije države, kao i spomenici ruskom muzičaru Vladimiru Visockom i slavnom pjesniku Aleksandru Puškinu u istom gradu.

Podsjetimo, pješački most koji od 19. decembra 2008. godine povezuje dvije obale Morače, poklon je grada Moskve koji bi crnogorska vojska, poput ukrajinske, u naletu rusofobije mogla srušiti dinamitom.

Možda će glsnogovrnicima na um pasti ideja da ruske književnike i njihova djela izbace iz školskog programa, i tako ih zajedno sa već prokaženim srpskim piscima odlože na smetlište istorije, pod izgovorom da ugrožavaju evropske aspiracije Crne Gore.

Vidjećemo u narednom periodu da li će nova crnogorska vlast, inspirsana rasističkim i ksenofobnim primjerima protjerivanja i žigosanja svega ruskog, odlučiti da preimenuje i nazive osnovnih škola koje nose imena ruskih velikana.

 

Crnogorske vlasti imaju opciju i da oduzmu imovinu hiljadama Rusa koji su po crnogorskom primorju uložili milijarde evra u kupovinu istih nakon referenduma 2006.

Ipak se nadamo da će razum predvaladati u Crnoj Gori i da u skorije vrijeme po crnogorskim gradovima nećemo gledati prizore iz američkih gradova kada su prodemokratske i ljevičarske pristalice rušile istorijske spomenike pod plaštom političke korektnosti.

 

 

3 Comments
  1. E+viva komentariše

    Sta je sa Djokovicem,igra li on vise uopste

  2. TUTINAC komentariše

    VOZI LI MILO MAJBAH ILI MU GA KRIVI ODUZE, SAD CE SIPTAR DRITAN VOZITI ONAJ DRUGI …

  3. Q komentariše

    Ovdje hitno treba izvršiti popis sta novništva da se vidi dal je Crna gora večinski normalna ili večinski građanska.Jer ako je građanska onda svedno ko je vodi dal Milo Dritan ili Aleksa jer su isti ko i Krivokapić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.