Danilović: Demokratija nije suspendovana kada je našu zemlju NATO bombardovao dugih 78 dana!

2

Piše: Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore

Navikli da ih neko drugi, uglavnom spolja, postavlja i drži na vlasti crnogorski političari sada već vide priliku da se udome u novoj političkoj vladi. Dakle, ne više ni manjinskoj, nedo programskoj, sastavljenoj od onih koji bi da nas zaštite od Rusa? Dakle, „stvari su se promijenile“ kako rekoše iz DPS-a, te oni, bez izbora, treba da se vrate na vlast, a sumnjivi „proruski“ elemnti u vječitu opoziciju. U najkraćem “ prijeti nam spoljna opasnost“. Valjda će Putin, nakon što završi sa Zelenskim, odmah krenuti na Crnu Goru?

Uzalud je i to što iz Vlade kojoj je izglasano nepovjerenje nema ni jednog proruskog glasa, naprotiv! Uzaludno je što se i ova vlada pridružuje sankcijama protiv Rusije, bez uzdržanog glasa. Uzalud! Iz „100% suvog, patriotskog bloka“ nisu zadovoljni jer treba napraviti njihovu vladu, a ne vladu po mjeri izborne volje. A, sve se ovo radi da bismo bili presrećni „manjinskom“, da bismo je svi podržali jer, Bože moj, alternativa je nova Milova Vlada.

Jasno je kao dan, da bi velike demokrate i otadžbinoljupci smatrali potpuno demokratskim rješenjem da sada zaboravimo izbore i na gusjenicama kakvog NATO tenka uspostavimo pravedno društvo. Vidjeli smo i okusili to demokratsko stanje ranije.

Strah od Rusa i Putina u Crnoj Gori mnogo je veći nego u nekim od susjednih država Rusije. Preciznije, strah se pumpa od strane onih koji bi da se dohvate izgubljenih pozicija bez izbora. Najpreciznije; ne bi oni nego se plaše da proruski elementi i „proruska crkva“ ne dovedu Putina na Cetinje!

Dragi prijatelji!

Politička pokvarenost je stvar koja ne zastarijeva.
Vjerujem da su brojnim Evropljanima Rusi sada noćna mora i to s pravom. Ko je koga varao, lagao i iskorištavao vidjećemo ubrzo.

Ipak, mislim da će se razjasniti mimo nas jer smo mi predugo patili i ubijali se zbog interesa drugih. Umjesto da predsjednik države osudi pokušaj ukrajinskog ambasadora da mobiliše dobrovoljce po Crnoj Gori i uvede nas u još jedan ratni ponor, on se sjetio da sada, ako treba i pučem, zasjedne na čelo izvršne vlasti. Tako bi sledećih trideset godina u Crnoj Gori bila vođena borba protiv proruskih militanata koji su nam decenijama najdraži gosti na primorju?

Providna ali opasna manipulacija ponovo tjera strah u kosti. Ne, međutim, od najezde iz Kremlja na Crnu Goru, nego od najezde lopovske politike koja nas je satirala par decenija.

Moraćemo na izbore na žalost mnogih.

Demokratija nije suspendovana ni onda kada je našu zemlju bombardovao NATO dugih 78 dana. Sačuvali smo unutrašnji mir i pod kasetnim bombama i uranijumskim smećem – sačuvaćemo ga i sad.

Ne treba niko da nas spasava, umijemo i sami. Ne treba nam neka „provlada“. Treba nam naša koja će voditi računa o ovoj zemlji i ovom narodu. Vlade se ne mijenjaju kako ko namigne, nego kako narod odluči na izborima. Zar nije tako, braćo i sestre, suverenisti? Kad smo izlazili na izbore pod vašim vladama i pravilima, možemo i sa ovom.

Nije vam smetao Šojgu kada ste za priznanje nezavisnosti prodali KAP Deripaski!

 

2 Comments
  1. krivi komentariše

    Moras paziti ti si u Demokratama da osudis Ruse

  2. Boca di Cataro komentariše

    Sto su trebali?
    Da cekaju da sve Albance prebacite hladnjacama u SRB?
    Ipak si bio u DPS.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.