Kordić za BORBU: Tvrdnja URE da DPS neće učestvovati u manjinskoj vladi su zamagljivanje pogleda biračima

2

Potpredsjednica Nove srpske demokratije i poslanica Demokratskog fronta Simonida Kordić kazala je za BORBU kako su tvrdnje građanskog pokreta URA da DPS neće učestvovati u manjinskoj vladi zamagljivanje pogleda biračima koji su podržali partije sadašnje parlamentarne većine, i da DPS-ovo podržavanje vlade de facto znači i učestvovanje u njoj.

„DF je sve vrijeme upozoravao da je manjinska vlada samo magla koja je trebala da zamagli poglede birača koji su podržali partije sadašnje parlamentarne većine na prethodnim parlamentarnim izborima. Ti birači su glasali u dubokom uvjerenju da sve partije uključujući i URU nemaju nikakvu namjeru da koaliraju sa DPS-om, baš naprotiv, da je njihov prevashodni cilj smjena DPS-a. Oni nisu tako glasali iz neke ontološke netrpeljivosti prema DPS-u već iz elementarnog razloga što je ta partija napravila ovu strukturu koja je do temelja urušila Crnu Goru.“

Kordić je kazala kako je DPS potvrdio tvrdnje Demokratskog fronta i da oni sad politički žele u punom kapacitetu učestvovati u izvršnoj vlasti.

„Mi smo sve vrijeme govorili da tvrdnje predstavnika URE da DPS neće učestvovati u vladi „ne stoje“ i da je svaka namjera Demokratske partije socijalista učestvovanje u izvršnoj vlasti. Tu postoji i činjenica da podržavanje vlade, makar ona bila i manjinska, znači učestvovanje u njoj. DPS je sada to i potvrdio ističući kao svoj zahtjev da vlada zapravo bude politička umjesto manjinske i da oni u punom kapacitetu u njoj učestvuju.“ kazala je Kordić našoj redakciji.

Kordić je navela da je vrijeme da se svi dozovu pameti i da se napravi vlada koja je sastavljena od predstavnika parlamentarne većine koja je pobijedila na prethodnim izborima i da se na taj način vratimo u okvire Ustava i okvire elementarnog demokratskog ustrojstva.

Na pitanje novinara da li je optimista da će se na kolegijumu predsjednika Skupštine Strahinje Bulajića postojati mogućnost da se nađe solucija i da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine Kordić je kazala da ukoliko postoji političke volje onda ima i prostora da se ta volja realizuje.

„Samo je pitanje političke volje da se ispune ono što su bila predizborna obećanja.“

Povodom pisanja pojedinih medija kako Strahinja Bulajić ne mora biti taj koji će sazvati sjednicu Skupštine, već to može biti potpredsjednik Ervin Ibrahimović, Kordić ističe da Ustav i poslovnik jasno utvrđuju procedure koje se moraju poštovati i da je sazivanje sjednica Skupštine na kojima bi se promijenila volja birača iskazana na demokratskim izborima duboko protivustavni akt.

„Ako neko ima namjeru da krši procedure, to nažalost ne bi bio prvi put. Sličan scenario smo vidjeli u organizovanju paralelnih Skupština u Budvi i u Kotoru od strane DPS-a, ali ono što je važno je da shvatimo da je prekomponovanje političke volje iskazane na demokratskim izborima duboko protivustavni akt. Ono što je prevashodna obaveza odgovornih političara jeste da svojim aktima zaštite tu temeljnu Ustavnu normu iz koje sve drugo proističe.“ zaključila je Kordić izjavu za BORBU.

2 Comments
  1. Boca di Cataro komentariše

    Moze Ibrahimovic ako zbog opstrukcije corkiraju Strahinju.

  2. Plotari komentariše

    Kavcani su sto ucjenama ,sto bananama kupili mnoge ,ne samo carli caplina maloga i senilnog profu nego ima njih koliko oces samo se cuvaju kad budu trebali ruke da dizu za glasanje za dps.evo i joko „posteni“ se misli,presa bi on ,ali zna da posle toga vise ne postoji .vidjecemo sve brzo „ko je vjera ,a ko je nevjera“. Ali braca rusi remete planove i ako bog da nece se vise ova bagra pitat .picula lajcak popa i ostali dobrocinitelji ce ostat kratkoh rukava ,a mozda dobiju i po zubima pa ce i raza i kompanija morat vracat dugove sto duguju ameri svijetu ,jer bacuska pokazuje svoju snagu ,i da ne moze nato svuda da se mijesa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.