Raković: Odgovor crnogorskom svešteniku Zekoviću

1

Piše: Aleksandar Raković

 

Povodom današnjeg napada crnogorskog sveštenika Slobodana Zekovića preko Dana, Vijesti i portala Mitropolije crnogorsko-primorske na mene, postavio bih Zekoviću prvo nekoliko pitanja:

Zašto je Slobodan Zeković i u čije ime tražio od ministra pravde Crne Gore da podnese ostavku zbog akademske i odmerene izjave o događajima u Srebrenici?

Da li je Zekoviću neko dao nalog da to učini ili je to učinio svojevoljno, u skladu sa namerama nekolicine crnogorskih sveštenika da se petljaju u sve i svašta pa i u tumačenja događaja u Srebrenici?

Da li je nekom lakše što je smenjen ministar pravde, u Skupštini Crne Gore usvojena rezolucija o Srebrenici kojom je stavljena stigma na srpski narod, a uprkos svemu tome Krivokapićeva vlada je pala?

Inače, lepo je što Zeković „voli Crnu Goru“. Nikada niko od njega nije ni tražio da je ne voli. Lepo je što Zeković „čuva jedinstvo pomesne majke Crkve“.

Bilo bi lepše kada bi Zeković jasno rekao da čuva jedinstvo Srpske pravoslavne crkve jer se ovako stiče utisak da je u tom iskazu svesno izbegao puno i jedino ime naše SPC i da trenutno nema drugu opciju osim da je „čuva“.

Budite uvereni, Zekoviću, da meni niko ne daje naloge. To Vam garantujem. Nepotrebno i zlonamerno insinuirate. Zar zaista mislite da nekom ko je završio sve škole i stekao sva naučna zvanja neko može da izdaje naloge?

Pritom, bilo bi dobro da pojasnite da li ste rečima o meni i „nacionalističkim i ekstremističkim politikama u okruženju“ mislili na Aleksandra Vučića, Milorada Dodika ili na obojicu?

Zekoviću, žao mi je što ste svojim napadom na mene zvučali kao Viola fon Kramon.

Na kraju, sve što sam do sada imao nameru da izguram – izgurao sam. Srbija, Crna Gora i Srpska biće ujedinjene.

dr Aleksandar Raković

1 Comment
  1. Blaga noć komentariše

    E moj Rakoviću takvi su ti ovi naši fratri iz Crne Gore. Ne ostavljaju prostora da nagađamo ko su i šta žele.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.